Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul comunității române din Padova la Fatima

Un grup de români din Padova, însoțiți de către pr. Ionel Jicmon și pr. Ciprian Ghiurca, păstorii comunității române din Padova, a făcut un pelerinaj la Fatima în perioada 14-17 februarie 2008.

Orice creștin catolic visează să ajungă măcar o dată în viață la unul dintre sanctuarele mariane internaționale pentru a o venera pe Maria mama noastră cerească. Pentru un grup de pelerini din comunitatea română din Padova, în perioada 14-17 februarie, acest vis a devenit realitate.

Timp de două zile am avut posibilitatea să ne rugăm alături de alți pelerini veniți ca și noi din alte țări. Momentele centrale al pelerinajului au fost sfânta Liturghie celebrată la capela construită pe locul unde s-a arătat Sfânta Fecioară celor trei păstorași la 13 mai 1917, Rozariul internațional, unde un mister a fost recitat în două seri la rând în limba română de patru tineri din grupul nostru, Calea sfintei cruci și consfințirea pelerinilor și a familiilor noastre la Inima Neprihănită a Mariei. Pe lângă momentele de rugăciune trăite cu intensitate și bucurie de fiecare dintre noi, a treia zi am avut posibilitatea să vizităm mănăstirile de la Batalha și Alcobaça, de o frumusețe și de o măreție impresionante și orășelul Nazarè situat pe coasta Atlanticului.

A patra zi, dis-de-dimineață, am plecat spre Lisabona, unde din nou atenția noastră a fost atrasă de frumusețea monumentelor, a bisericilor, dar în mod special de bisericuța construită pe locul unde era casa în care s-a născut sfântul Anton de Padova, față de care noi românii avem o devoțiune deosebită.

Este greu de descris în cuvinte emoțiile, bucuria, pacea interioară și seninătatea care se vedea pe fețele pelerinilor în aceste zile de har. Pe lângă amintirile pe care le-am cumpărat pentru cei dragi, ducem cu noi la Padova, în inimile noastre, dragostea nemărginită a Preasfintei Fecioare Maria și convingerea că ea este cu adevărat aceea care ne duce la Isus.

Sfântul Bernard de Clairvaux ne-a lăsat un minunat îndemn de a ne încrede în Fecioara Maria: "Dacă o urmezi, nu te rătăcești. Dacă te rogi ei, nu deznădăjduiești. Dacă îi ceri sfatul, nu greșești. Dacă de ea ești apărat, de nimic nu ai să te temi. Dacă te călăuzește, nu ostenești. Dacă ai aflat trecere înaintea ei, ajungi la liman".

Pr. Ionel Jicmon


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat