Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Xaverianum): Șapte ani de rugăciune Taizé

Aproximativ 40 de tineri au aniversat șapte ani de la înființarea grupului Taizé la Iași miercuri, 13 februarie 2008. Acest grup se întâlnește săptămânal la Centrul Cultural "Xaverianum" pentru a se ruga împreună rugăciunea Taizé.

În câteva cuvinte simple aș dori să exprim bucuria tuturor celor care au participat cu mult entuziasm la această sărbătoare.

Aniversarea celor șapte ani de rugăciune Taizé la Iași a început cu sfânta Liturghie celebrată de pr. Marius Taloș, SJ, moment precedat de Calea sfintei cruci, condusă de tineri. În timpul acestei Liturghii am avut posibilitatea să rostim rugăciuni personale de mulțumire pentru tot ceea ce Domnul ne-a dăruit în cei șapte ani de existență.

Liturghia a fost urmată de rugăciunea propriu-zisă Taizé, moment în care, prin cântece specifice Taizé și prin intenții personale, am continuat să-i aducem laudă și mulțumire Domnului pentru posibilitatea pe care am avut-o și o avem de a ne ruga împreună rugăciunea Taizé, dar și pentru Comunitatea din Taizé - Franța, unde fr. Roger a inițiat acest mod de rugăciune.

Toate aceste clipe de bucurie și împărtășire au fost marcate într-un mod deosebit de participarea fr. James din Taizé, care la sfârșitul rugăciunii a anunțat vizita în România fr. Alois, superiorul Comunității din Taizé, la sfârșitul lunii mai a acestui an.

Ne-am bucurat mult de această veste și sperăm ca, luminați și călăuziți de Duhul Sfânt, să putem pregăti cât mai bine acest eveniment.

Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au fost alături pe parcursul celor șapte ani de rugăciune Taizé la Iași.

Cristina Budău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat