Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală la Parohia Trebeș

Comunitatea din Trebeș, din comuna Mărgineni, județul Bacău, a trăit bucuria de a avea în mijlocul său la 10 februarie 2008 pe Preasfințitul Petru Gherghel, cu ocazia vizitei canonice, fiind însoțit de pr. Isidor Mocanu, pr. Lucian Păuleț și pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău.

Vizita a început cu celebrarea sfintei Liturghii la biserica din Pădureni, filială a parohiei Trebeș, după care a urmat întâlnirea cu tinerii și copiii din acest sat.

Liturghia de la ora 11.00 a fost celebrată la biserica din Trebeș unde Preasfințitul a fost întâmpinat de pr. Laurențiu Cucuteanu, parohul comunității, de credincioșii din satele care formează această parohie (Luncani, Valea Budului, Podiș, Fântânele) și de primarul comunei. Sfânta Liturghie a fost deosebită prin binecuvântarea noului altar și a tabernacolului și prin participarea unui număr mare de credincioși cu o implicare sufletească deosebită, la îndemnul cuvintelor din sfânta evanghelie "nu numai cu pâine se hrănește omul, ci și cu cuvântul Domnului".

La finalul sfintei Liturghii Excelența sa a purtat o discuție cu tinerii și copiii, în urma căreia a constatat implicarea copiilor și tinerilor în viața spirituală a parohiei prin prezența la sfânta Liturghie și la orele de religie de la școală.

După vizita la Mănăstirea Carmelitană din satul Luncani, Preasfințitul Petru Gherghel a numit acest loc "oază a credinței, unde credincioșii merg nu numai pentru aerul curat, ci și pentru aerul dumnezeiesc".

Încheierea vizitei canonice a fost la biserica din Trebeș unde Preasfințitul a oficiat Calea sfintei cruci, iar în cadrul sfintei Liturghii a reamintit de pr. Alexandru Ghiuzan, care a câștigat lupta împotriva răului din acele timpuri prin ridicarea celor trei biserici de la Mărgineni, Trebeș și Pădureni, așezate la locuri de cinste, locuri vizibile pe drumul Bacău-Moinești.

Pr. Laurențiu Cucuteanu împreună cu creștinii au numit această zi plină de har "Ziua bucuriei", mulțumiți de aprecierile PS Petru Gherghel care i-a îndemnat mereu: "Mergeți și căutați-l pe Dumnezeu în biserică!".

"Ne bucurăm" și mulțumim pentru sfaturile și încurajările spirituale primite, și cu credință în Dumnezeu sperăm într-o viitoare întâlnire.

Iustin Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 februarie: Vizită pastorală în Parohia Trebeș


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat