Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gen Rosso în România

Un turneu extraordinar al formației internaționale Gen Rosso va avea loc în România. Gen Rosso este formația care a încântat milioane de tineri în întreaga lume. Cu sprijinul Preasfințitului Petru Gherghel, Gen Rosso va veni și în Dieceza de Iași. Astfel, în octava Paștelui, marți, 25 martie 2008, la ora 19.30, va susține un concert extraordinar, la Bacău, în Sala Sporturilor.

Spectacolul din România este sub înaltul patronaj al Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. Se vor organiza trei spectacole pop-rock, cu titlul "Streetlight": Sibiu, Bacău, București.

Pe măsură ce se va apropia data concertului, se vor face ulterioare comunicări prin parohii pentru a da posibilitatea la cât mai mulți tineri să participe la spectacolul oferit.

Originalitatea activității grupului Gen Rosso constă în valorile sale cultural-artistice, în internaționalitatea membrilor săi și în angajarea personală a fiecăruia de a trăi valorile pe care le transmit. Au organizat turnee în contexte sociale de diferite rase, religii și culturi.

În anul 2000, Gen Rosso debutează cu "Streetlight - The musical", bazat pe o întâmplare adevărată care a avut loc în anul 1969. Este povestea lui Charles Moats, un tânăr afro-american ucis pentru că a încercat să transmită idealul de pace și fraternitate universală tinerilor din orașul său. Un ideal care a schimbat viața multora.

Acesta este cel mai mare spectacol-producție pe care l-a montat Gen Rosso, prezentându-l de peste 450 de ori în jurul globului. Printre cele mai importante locuri: Universitatea "Sapienza" Roma (7.000 de spectatori), Forumul Assago - Milano (10.000 de spectatori), Roma în legătură directă cu Națiunile Unite cu ocazia Celei de-a 15-a Zi Internațională de Luptă împotriva Abuzului de Droguri, închisoarea pentru minori din Hameln, închisoarea de maximă securitate Straubing și Wuppertal, Germania, Olanda, Elveția, Italia, Germania, Austria, Albania, Spania și Portugalia. În anul 2004, Gen Rosso a susținut un spectacol demonstrativ al musicalului Streetlight în fața publicului chinez din Beijing și Tianjin. În anul 2005, Streetlight se prezintă în Thailanda cu spectacole în Bangkok, în Africa de Sud cu spectacole în Soweto, Johannesburg, Pretoria și Taung. După care urmează lungul turneu din Brazilia cu mai mult de 110.000 de spectatori în Rio de Janeiro, statul Amazon, Salvador de Bahia, în Sao Paolo și Recife.


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat