Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Tețcani

Parohia Tețcani s-a bucurat în zilele de 12-13 ianuarie 2008 de vizita pastorală a PS Petru Gherghel. Alături de episcop au fost pr. Lucian Păuleț, cancellarius, și pr. Isidor Mocanu, poenitentiarus magnus.

Vizita canonică a început sâmbătă, 12 ianuarie, la ora 16.15, când a avut loc primirea PS Petru Gherghel.

A urmat, apoi, în biserică, recitarea sfântului Rozariu condus de PS Petru, în care a dorit ca întreaga comunitate să fie implicată, de acasă și de departe, lucru care arată că rugăciunea ne unește și creează familiaritatea ce trebuie să existe între păstor și comunitate.

După sfântul Rozariu, a urmat sfânta Liturghie celebrată de pr. Ioan Blaj, parohul comunității din Tețcani, în acest timp, PS Gherghel și ceilalți preoți aflându-se la spovezi.

Duminică, 13 ianuarie, sfânta Liturghie a fost celebrată la ora 10.00, fiind prezidată de PS Petru Gherghel, în cadrul căreia, la predică a vorbit despre Botezul Domnului.

PS Petru a dorit, ca după sfânta Liturghie, să le vorbească tinerilor și copiilor printr-o scurtă cateheză, scoțând în evidență prezența Mântuitorului în viața noastră și puterea rugăciunii. Acestui moment, i-a urmat întâlnirea PS Petru, la parohie, cu membrii comitetului bisericesc și, de asemenea, cu membrii consiliului pastoral parohial.

La ora 16.00 a mai fost celebrată o sfântă Liturghie, după care a urmat o scurtă adorație euharistică prin care s-a încheiat vizita pastorală.

La sfârșitul vizitei pastorale, PS Gherghel a ținut să mulțumească preoților originari din Tețcani, care se află atât în Dieceza de Iași, cât și în cea de București, pentru comuniunea pe care o împărtășesc cu Parohia Tețcani.

Aceste două zile au fost două zile minunate în care promoroaca de pe copaci, imagine feerică, ne-a amintit cum trebuie să fie sufletele noastre: albe, curate, aspect scos în evidență de vizita pastorală pe care a făcut-o PS Petru Gherghel, în cadrul căreia, cu predilecție ne-a vorbit despre Botezul Domnului, amintindu-ne să nu uitam de demnitatea de a fi creștini, care implică trăirea cu adevărat a credinței primită la Botez.

Paula Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-13 ianuarie: Vizită pastorală în Parohia Tețcani


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat