Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna ianuarie

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna ianuarie 2008, nr. 1 (217) din anul XIX al seriei noi.

Imaginea de pe prima copertă reprezintă sfânta familie.

În pagina 2 articolul despre apostolul neamurilor a ajuns la partea a V-a. La aceeași pagină se află și mesajul terezian.

La pagina 3, în editorial, este prezentată noua enciclică Spe salvi a papei Benedict al XVI-lea sub titlul "Spe salvi, un document despre speranță".

Rubrica "Actualitatea" de la pagina 4 conține două articole cu titlurile "Familia umană, comunitate de pace" (tema Celei de-a XLI-a Zi Mondială a Păcii) și "Tinerii migranți" (tema Celei de-a XCIV-a Zi Mondială a Refugiatului).

"Centenarul rugăciunii pentru ecumenism" este titlul de la pagina 5 care vorbește despre împlinirea a 100 de ani de când se celebrează Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor și prezintă un scurt istoric al evenimentelor ecumenice.

La pagina 6 se poate citi un articol în care cardinalul Walter Kasper, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, vorbește despre documentul de la Ravenna. Cardinalul spune printre altele: "Întâlnirea de la Ravenna cu ortodocșii a fost «un prim pas important, dar drumul spre unitate este încă foarte lung»".

Articolul "Cardinalii Bisericii Catolice" de la pagina 7, redactat în proximitatea Consistoriului de la 24 noiembrie 2007 în care au fost creați 23 de cardinali, vorbește despre rolul și numărul cardinalilor din Biserica Catolică.

"Întoarcerea din iad" este titlul interviului de la paginile 8-9 cu Claire Ly, profesoară la Institutul de Științe și Teologie a Religiilor din Marsilia, budistă convertită la creștinism. Ea relatează despre viața sa înainte de a descoperi limitele budismului și apoi despre convertirea la iubirea lui Cristos în fața Euharistiei.

"Sfințiri de diaconi" și "Capelă la Valea Lupului" sunt titlurile din pagina 10 care vorbesc despre aceste două evenimente ale Diecezei de Iași din luna decembrie.

Un articol bine documentat evocă figura părintelui Andrei Asftei la pagina 11 dedicată istoriei.

La rubrica "Mesajul sfinților" de la pagina 12 întâlnim "Povestea unui prinț" în care citim despre Mons. Vladimir Ghika. Avem pe aceeași pagină și o listă a unor lucrări care tratează despre el.

În articolul "Programul Anului Paulin" aflat la pagina 13 dedicată Anului Sfintei Scripturi, card. Andrea Cordero Lanza de Montezemolo, arhiparoh al bazilicii "Sfântul Paul din afara Zidurilor" acordând un interviu pentru Radio Vatican dă informații referitoare la evenimentele legate de anul dedicat apostolului neamurilor.

Putem citi un articol despre un frumos exemplu de împăcare între doi frați la rubrica "Pentru familii" de la pagina 14.

La paginile 15 și 16 acest număr al revistei continuă, la rubrica pentru copii, prezentarea unor teme din Istoria sacră legate de Cartea lui Iob și Cartea profetului Iona și răspunsuri ale copiilor cu privire la personaje din Vechiul Testament.

Paginile 17, 18 și 19 dedicate tinerilor au ca titluri: "Speranța, modul de a realiza visurile", "Despre sinceritate" și "Acțiunea Catolică la 15 ani" (articol ce vorbește despre specificul acestei organizații).

Rubrica "Misiuni" conține un articol cu titlul "Din mijlocul deșertului" care face referire la tradiția oamenilor din Kenya. Despre aceasta se poate citi la pagina 20.

O selecție de știri cu specific religios, din lumea întreagă și din Dieceza de Iași, poate fi citită la paginile 21-23.

Rubrica "În apărarea sănătății" de la pagina 24 abordează problema ce caracterizează societatea îndreptată spre sedentarism: colesterolul ridicat.

Pagina 25 conține "Poșta redacției".

La pagina 26 sunt prezentate noile apariții editoriale.

Un rebus despre ecumenism și detalii despre abonamentele revistelor de la Editura "Presa Bună" se găsesc la pagina 27.

Pe ultima copertă sunt imagini cu evenimente ce au avut loc în Dieceza de Iași în luna decembrie.

Majoritatea articolelor din revistă se pot citi și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută și un an nou 2008 plin de bucurii!

Maricel Bulai


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat