Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Sunt fericit că Biserica e vie

Comunitatea din Săbăoani a participat la o sărbătoare deosebită miercuri, 26 decembrie 2007. În cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, celebrate în biserica "Regina Sfântului Rozariu", mai multe familii din parohiile romano-catolice Săbăoani și Traian au sărbătorit 50 ani de căsătorie. Momentul a fost marcat în primul rând prin sfânta Liturghie, după care sărbătoarea a continuat într-un cadru festiv la un restaurant din Săbăoani, unde Primăria Săbăaoni a organizat o masă festivă în cinstea lor.

* * *

A venit și anul acesta sărbătoarea Crăciunului, cu farmecul și puritatea ei, sărbătoare mult așteptată și dorită, sărbătoare parcă mai frumoasă și mai bogată în haruri decât altele. Într-adevăr, Dumnezeu, în bunătatea sa infinită, ne-a vizitat din nou prin Pruncul divin și ne-a adus, pe lângă nenumărate haruri, pacea sa dumnezeiască de care aveam mare nevoie.

Cât de privilegiați suntem noi, creștinii! Crăciunul revine cu toată noutatea și splendoarea lui în fiecare an și ne cucerește prin simplitatea, candoarea și suflul lui divin.

În această feerică atmosferă, când cerul coboară pe pământ și pământul se înalță la cer prin Pruncul divin, când ochii privesc spre ieslea sfântă din Betleem și inima încărcată de cele lumești caută să se purifice cu adevărat pentru a-l primi în gazdă pe Pruncușorul Isus, când corul de îngeri, serafimi și heruvimi se unește cu corul Bisericii peregrine și cu întreg universul, cântându-i Osana Pruncului divin, în sanctuarul marian din Săbăoani "Regina Sfântului Rozariu", în a doua zi a marelui Crăciun din anul milostivirii Domnului 2007, poporul lui Dumnezeu din Parohiile Traian și Săbăoani, adunat în jurul altarului la celebrarea Euharistiei, sub privirile gingașe ale Mariei, Regina Sfântului Rozariu, mulțumește cerului pentru familiile sale, scumpe și dragi, care acum celebrează cei 50 de ani de căsătorie.

Privesc la ei și-i admir, pentru că ei au înțeles atât de bine ce este căsătoria, s-au angajat la un drum în doi, un drum greu, anevoios, plin de ispite și chiar plicticos, dar totdeauna binecuvântat de Dumnezeu. Pe acest drum, cei doi, uniți și binecuvântați de sigiliul sfânt al căsătoriei, au învățat știința și arta iubirii la umbra crucii. Pe acest drum misterios al căsătoriei, cei doi au înțeles în timp că trebuie să-și dăruiască viața unul celuilalt cu cea mai pură iubire, demnitate și responsabilitate, pentru că numai dăruind cu adevărat, amândoi pot să se realizeze și să se bucure de mântuirea adusă de pruncul divin.

Cât de minunate sunt aceste familii, le admir cu cel mai înalt respect și le mulțumesc pentru perseverența lor în credință. Anii au trecut peste aceste familii, dar ei sunt atât de frumoși și drăgălași. Dacă amprenta timpului se simte în trupul lor, spiritul lor e atât de gingaș, frumos și candid.

Dragi familii care vă celebrați acum cei 50 de ani de căsătorie, vă mulțumesc, vă prețuiesc și vă iubesc așa de mult, pentru că sunteți pilonii de bază ai Bisericii Universale, mesagerii Dumnezeului adevărat, care a întemeiat familia și o iubește atât de mult.

Mulțumesc Domnului pentru clipele de paradis, trăite în sanctuarul marian "Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani și încă un "Mulțumesc" Domnului pentru familiile sărbătorite și toate celelalte familii care, cu demnitate, seriozitate și iubire, răspund vocației lor, aducându-ne tuturor în dar bucuria în suflet că Biserica e vie și va fi așa până în eternitate.

La mulți ani, familii creștine!

Pr. Toma Encuță


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat