Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Doctorat în științele educației

În cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în ziua de 20 decembrie 2007, pr. Mihai Roca, în cadrul unei ședințe publice, a susținut teza de doctorat "Metode didactice active aplicate în cateheză", având conducător științific pe prof. univ. dr. Constantin Cucoș.

Comisia formată din prof. univ. dr. Teodor Cozma, prof. univ. dr. Constantin Cucoș, prof. univ. dr. Emil Dumea, prof. univ. dr. Emil Stan, prof. univ. dr. Gabriel Albu au decis acordarea titlului de doctor în științele educației.

Teza este structurată în patru capitole: Dimensiuni educative ale catehezei, Repere metodologice pentru realizarea catehezei, Metode didactice active în realizarea catehezei, Propunerea unui cadru metodologic pentru inițierea sacramentală prin cateheză.

"Alegerea temei a fost determinată de convingerea - izvorâtă din recunoștința față de sacrificiile și exemplul părinților, din învățăturile dascălilor mei și din zelul pastoral de la Bacău - că transmiterea și aprofundarea credinței este o datorie și o misiune care se poate împlini și în domeniul cercetării și al aprofundării specific educației metodice și didactice”, a declarat pr. Mihai Roca.

Plecând de la o literatură în domeniul catehetic, autorul lucrării grupează metodele catehetice în următoarele grupe: bazate pe limbajul verbal și audiovizual; metode care vizează grupul; de stimulare a creativității; interactive și de explorare; metode folosite în analiza unui text biblic.

Capitolului al patrulea al lucrării este important pentru că prezintă un studiu al situației catehetice actuale din Moldova pentru a propune un "model sintetic de cateheză" care, să propună o actualizare și o relansare a metodologiei catehetice.


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat