Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Un colindător în casa Tatălui

Un om, un preot, un iubitor al muzicii religioase, a fost condus pe ultimul drum în chiar ajunul Crăciunului. Părintele Pavel Cojocaru s-a dus să cânte colinde în Casa Tatălui.

Înmormântarea a avut loc în ziua de luni, 24 decembrie 2007, în Parohia Buhonca, în prezența Preasfințitului Aurel Percă, a pr. Toma Encuță, decan de Roman, a pr. Adrian Iștoc, parohul Parohiei Buhonca, a multor preoți, a familiei și a comunității parohiale.

După o perioadă de slujirea pastorală alternată cu mici perioade de suferință trupească, pr. Pavel a plecat să-l întâlnească pe pruncul Isus în dimineața zilei de 21 decembrie.

Se născuse și copilărise la Buhonca, a slujit Biserica în mai multe parohii ale diecezei și a revenit pentru a se odihni printre cei care îl cunoscuse încă de mic.

Nu în zadar a amintit PS Aurel Percă la predică ideea că preotul este luat dintre oameni și pus în slujba oamenilor. Pr. Pavel s-a dedicat misiunii sale de preot, fiind un bun orator, un bun predicator, dar și un bun organizator de coruri bisericești. Poate că nu întâmplător, înmormântarea sa a avut loc tocmai în ziua în care îngerii vestesc lumii nașterea Mântuitorului în ieslea de la Betleem.

La sfârșitul sfintei Liturghii, o tânără a adus mulțumire părintelui în numele comunității pentru cinstea de a fi purtat cu onoare numele comunității parohiale, Buhonca, acolo unde a slujit, fie ca vicar, ca paroh sau ca pensionar.

Salutului Preasfințitului Aurel Percă s-a alăturat și salutul Preasfințitului Petru Gherghel și totodată mulțumirea și bucuria de a fi avut un astfel de preot, dar și regretul că a plecat, lăsând în urmă un gol.

Poate că noi vocații vor răsări din "sămânța" căzută în pământ. PS Aurel Percă a lansat provocarea. Rămâne ca tinerii din Parohia Buhonca să fie receptivi la șoaptele harului lui Dumnezeu.

Dieceza, comunitatea parohială și familia îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-au cunoscut pe pr. Pavel Cojocaru, cel care acum, sperăm, să cânte colinde în "Casa Tatălui"...

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 decembrie: Buhonca: Funeraliile părintelui Pavel Cojocaru


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat