Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: A apărut revista "Ecouri răducănene" de sărbători

Un nou număr al revistei "Ecouri răducănene", purtând nr. 71 și dedicat sărbătorii Crăciunului și a Anului Nou, a fost editat la Răducăneni sub coordonarea preoților de la Parohia Romano-Catolică Răducăneni și cu implicarea unui grup de laici din comunitate.

Cele 40 de pagini ale acestui număr cuprind articole dedicate Adventului și Crăciunului, reportaje de la unele din evenimentele din comunitatea catolică din Răducăneni (vizita PS Petru Gherghel la hramul comunității catolice Răducăneni - 29 iunie; conferirea Mirului - 8 septembrie; Ziua profesorului - 5 octombrie; voturile perpetue ale sorei Adriana Ciobănică - 18 decembrie; ziua de reculegere de la 1 decembrie; depunerea adeziunii în AC - 8 decembrie; hirotonirea întru diaconat a pr. diac. Adrian Blăjuță). Mai multe pagini sunt apoi dedicate unor reflecții pe diferite subiecte. În unele pagini au fost publicate și poezii.

La pagina 33, la "Cursul vieții", sunt incluse statistici cu botezurile, căsătoriile și decesele din comunitate, contorizate în perioada de la Paști 2007 până la Crăciun, adică de la ediția cu numărul 71 până la ediția prezentă.

Programul catehetic pentru tineri 2007-2008 poate fi consultat la paginile 34-35.

O scurtă, dar interesantă statistică a Parohiei Răducăneni pentru anul 2007 poate fi citită la pagina 36, alături de "Poșta redacției" și un rebus.

Programul liturgic pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou este prezentat în paginile 38-39.

*

Revista a fost înființată la Răducăneni în luna octombrie a anului 1998, de către pr. Alois Moraru (vicarul de atunci), care a condus această revistă până în decembrie 2001. Revista apare în format A5, cu copertă color și interior alb-negru.

Deși de-a lungul anilor colectivul de redacție a avut o evoluție dinamică, în formația actuală este alcătuit din: pr. Eduard Patrașcu (actualul vicar), Ovidiu Bișog, Petronela și Lucia Augustin, Mirabela Iojan. Tehnoredactarea revistei a fost făcută întâi de pr. Alois Moraru, iar începând din 2002 este realizată de Ovidiu Bișog. Actualul coordonator al revistei este pr. paroh Maricel Medveș.

Adresa redacției: Parohia Romano-Catolică, 707400-Răducăneni, jud. Iași, tel. 0232/292205, e-mail: ecouriraducanene@gmail.com

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat