Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

AC: "Pelerini ai păcii și unității"

Pelerinajul internațional al tinerilor din Acțiunea Catolică, cu tema "Pelerini ai păcii și unității", se va desfășura în Israel în perioada 28 decembrie 2007 - 6 ianuarie 2008. Activitatea este organizată de Forumul Internațional al Acțiunii Catolice și reunește aproximativ 150 de persoane din patru continente ale lumii: Europa, Africa, America, Asia. Acțiunea Catolică din România (ACRO) participă la acest pelerinaj cu o delegație formată din 18 persoane.

Scopul acestui pelerinaj este conștientizarea faptului că toți creștinii sunt pelerini spre Ierusalim, orașul sfânt al celor trei religii monoteiste: iudaică, creștină și musulmană. Se urmărește ca Ziua Mondială a Păcii de la 1 ianuarie 2008 să se celebreze împreună cu toți tinerii din Acțiunea Catolică de pe diferite continente, în Ierusalim, orașul păcii pentru toate națiunile.

Pelerinajul se dorește a fi un moment special în călătoria spirituală și vocațională a fiecărui participant pe urmele lui Isus, în locurile unde el s-a întrupat, unde i-a chemat pe apostoli, unde a trăit până la moarte și apoi a înviat. De asemenea, este important ca acest pelerinaj să fie o ocazie în care pelerinii să simtă că sunt pietre vii ale Bisericilor din care vin și se întâlnesc în locul în care apostolii au realizat împreună primii pași ai Bisericii și de unde au plecat să vestească evanghelia la toate neamurile.

Programul prevede plecarea din Roma, la 28 decembrie 2007, și o serie de întâlniri cu patriarhul latin de Ierusalim Michel Sabbah, vizite la locurile sfinte și sărbătorirea la 1 ianuarie 2008 a Zilei Mondiale a Păcii. Nu lipsesc nici întâlnirile cu tinerii din Betleem, Ierusalim, Nazaret și cu comunitatea creștină locală.

Încheierea pelerinajului se va face prin participarea la celebrarea sărbătorii Epifaniei, de către papa Benedict al XVI-lea, în Piața "Sfântul Petru" din Roma.

Pelerinii români se pregătesc intens pentru acest moment plin de semnificații în viețile lor, ca membri ai Acțiunii Catolice. Au loc momente de comuniune spirituală, prin rugăciune personală și meditații, trăind din plin această perioadă de pregătire pentru Nașterea Domnului.

"Pentru ca această experiență să fie una unică vă invit dragi pelerini, să încercăm să ne pregătim împreună pentru acest moment. Să facem curățenie generală în sufletele noastre ca să avem parte de cât mai multe trăiri deosebite, să ne încărcăm cu bunuri pe care nici o vamă nu ni le poate lua și nici un aparat nu le poate detecta. Pentru ca apoi, odată ajunși acasă, să le putem împărtăși cu cei pe care i-am purtat în suflet și în rugăciuni. Pregătiți sufletul vostru ca pe o mare iesle, în care pruncul Isus să se simtă familiar, strângeți paie multe pentru această iesle făcând fapte bune, aducând în această perioadă bucurii oamenilor care sunt uitați de semenii lor! Îi vom purta cu noi în pelerinaj, în inimile și în rugăciunile noastre pe toți cei dragi ai noștri, familiile și prietenii noștri, membrii asociațiilor noastre, parohii și episcopii diecezelor noastre, în a căror slujire se află orice formă de acțiune catolică. Dar nu în ultimul rând, purtăm în inimile noastre pe mărturisitorii credinței noastre, pe episcopii, preoții, laicii și chiar membrii Acțiunii Catolice (ASTRU, AGRU și AC) de dinainte de anul 1948" - a comunicat Oana Tuduce, președinta Acțiunii Catolice din România, într-o scrisoare adresată pelerinilor români.

Ne pregătim, așadar, să cunoaștem țara lui Isus, dorind să parcurgem calea dialogului și a fraternității, devenind cu adevărat apostoli ai iubirii, pelerini ai păcii și unității.

Anca Lucaci


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat