Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Depunerea adeziunii pentru AC

AC din Parohia Gioseni a primit adeziunea a 18 tineri și 16 adulți duminică, 9 decembrie 2007, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, care a fost celebrată de pr. Mihai Simon, parohul comunității din Gioseni.

Plini de entuziasm și bucurie, cei 18 tineri și cei 16 adulți au depus adeziunea în Acțiunea Catolică, luând decizia de a ieși din anonimat și de a se angaja cu toată responsabilitatea în slujirea Bisericii în colaborare cu păstorii ei și în strânsă legătură cu ceilalți. Într-o atmosferă de sărbătoare, candidații au fost conduși în procesiune în fața altarului.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh a subliniat importanța evenimentului pe care îl trăiește Biserica locală la nivel diecezan și parohial.

Candidații au animat cântarea, au proclamat lecturile și intențiile de la rugăciunea credincioșilor și au oferit darurile la momentul ofertoriului. Printre cei care au prezentat darurile la altar au fost și membrii unei familie care au reînnoit adeziunea și au oferit o Sfânta Scriptură și o icoană cu Sfânta Familie.

După omilia duminicii, a fost citită lista cu numele candidaților. Toți candidații, adunați fiind în fața altarului și invocând mijlocirea Sfintei Fecioare Maria și a sfântului Iosif, patronul Acțiunii Catolice, au promis să mărturisească cu mult curaj credința, să răspândească învățătura lui Cristos și a Bisericii în familii, la școală, în ambientul în care muncesc, în societate ca mesajul evanghelic al iubirii și al speranței să ajungă la toți.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh a scos în evidență activitatea acestei asociații creștine în cadrul Bisericii și modul ei de organizare. Apoi i-a felicitat împreună cu părintele vicar Emanuel Lucaci, pe cei care au avut curajul și bunăvoința de a adera la Acțiunea Catolică și le-a dorit succes în misiune, în noul an asociativ 2007-2008.

Pr. Simon Mihai


 

lecturi: 52.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat