Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Adeziune la Acțiunea Catolică

Ziua de duminică, 9 decembrie 2007, a fost o zi deosebită pentru comunitatea din Săbăoani, mai ales pentru tinerii și adulții care și-au exprimat angajamentul de a participa într-un mod responsabil la misiunea Bisericii, înscriindu-se în rândul Acțiunii Catolice.

După ce cu o săptămână mai înainte, în ziua de 1 decembrie 2007, tinerii au participat la o zi de reculegere la casa Misionarilor Verbiți din Traian, împreună cu pr. Alberto Marson și pr. Claudiu Budău, duminică, 9 decembrie, aceiași tineri au depus adeziunea pentru Acțiunea Catolică a Tinerilor, pentru noul an de formare care se deschide în a II-a duminică din Advent. Liturghia a fost celebrată într-un cadru festiv la ora 9.30, în prezența unui mare număr de credincioși. Bineînțeles, protagoniștii au fost cei 95 de tineri, la glasul cărora a răsunat biserica în momentul rostirii cuvintelor adeziunii.

"Doamne, sunt aici cu dorința de a ieși din anonimat și de a părăsi angajarea ocazională. Aleg, împreună cu cei care trăiesc în celelalte parohii, aceeași persoană: Cristos, și aceeași comunitate: Biserica. Vreau să slujesc Biserica, colaborând cu păstorii ei, în unitate cu ceilalți. Întărește-mi hotărârea! Ajută-mă să fiu mereu sare și lumină pentru cei din jurul meu. Amin".

Acest moment a fost marcat și printr-o pregătire sufletească adecvată, începută cu ziua de reculegere ce a precedat această zi și culminând cu primirea de către toți tinerii a sacramentului Spovezii și sfintei Împărtășanii și prin pregătirea sfintei Liturghii, în cadrul căreia lecturile, psalmul responsorial, rugăciunea credincioșilor, oferirea darurilor și momentul depunerii adeziunii de după predică au dorit să evidențieze angajamentul sincer al noilor membrii ATC.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Claudiu Budău, care i-a îndemnat pe toți să se lase molipsiți de entuziasmul și angajamentul tinerilor cu care are bucuria să lucreze în Parohia Săbăoani și i-a îndemnat să se străduiască să dea viață cuvintelor pe care le-au rostit în fața lui Dumnezeu și a comunității întregi. "Sper, dragi tineri, că angajamentul pe care vi-l luați acum e sincer și exprimă opțiunea voastră de viață, de a deveni oameni în sensul deplin al cuvântului și, mai mult, tineri creștini catolici autentici, după inima lui Dumnezeu și necesitățile actuale ale Bisericii noastre locale. Nu știu ce veți fi în viață peste ani și ani, dar a fi oameni cu adevărat și creștini autentici... e tot ce contează!", au fost cuvintele care au încheiat predica de la această Liturghie, la care a ținut să participe și prelatul Albert Holenstein.

Sărbătoarea a continuat cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, concelebrată de pr. Toma Encuță și pr. Adrian Fărăoanu, în cadrul căreia un număr de 30 de adulți și-au exprimat același angajament de a sluji Biserica și de a colabora la misiunea ei, prin intermediul Acțiunii Catolice, dar cu statutul de simpatizanți.

Pr. Claudiu Budău


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat