Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Adeziune pentru Acțiunea Catolică

Un grup format din 18 tineri din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" a depus adeziunea la Acțiunea Catolică duminică, 9 decembrie 2007, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină", în cadrul sfintei Liturghii, de la ora 16.00. Ei au fost însoțiți de alți 15 tineri, simpatizanți, care speră că pe viitor se vor alătura celor 18 membri.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Cristian Diac, responsabilul și coordonatorul tinerilor din parohie, care la predică a subliniat misiunea acestor tineri care este aceea de a lucra îndeaproape cu păstorii Bisericii, să fie sare și lumină, mai exact vestitorii lui Cristos, prin cuvânt și faptă, acolo unde păstorii nu ajung: familie, școală, stradă, baruri etc. Momentul culminant din cadrul sfintei Liturghii a fost după predică, atunci când tinerii s-au aliniat în fața altarului și, rostindu-și fiecare numele, au primit cravata, ca semn al adeziunii la Acțiunea Catolică.

Din acest moment acești tineri au ales să urmeze drumul lor de formare în strânsă colaborare cu păstorii Bisericii. Prin acest gest, tinerii și-au exprimat disponibilitatea și răspunsul pozitiv în a parcurge cu fidelitate, deschiși spre toți ceilalți un drum caritativ atât la nivel parohial, cât și la nivel diecezan. Prin această angajare acești tineri doresc să maturizeze și să aprofundeze darul de a fi în Biserică laici responsabili ai Acțiunii Catolice.

De asemenea, tinerii acționari s-au angajat să aprofundeze tot mai mult caracteristicile Acțiunii Catolice, enunțate în documentul conciliar despre apostolatul laicilor: "Apostolicam actuositatem" și reluate succesiv de magisteriul papei și al episcopilor.

În Acțiunea Catolică poate ajunge orice tânăr care dorește să părăsească anonimatul zilnic pentru a-l preamări pe Dumnezeu, slujind aproapele și animând actele liturgice. La început se poate alătura grupului ca simpatizant, neavând responsabilități decizionale, dar pe parcurs poate deveni membru dacă manifestă acest lucru.

Ghiuzan Ovidiu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat