Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugăciune pentru Jubileul Aparițiilor de la Lourdes

Doamne Dumnezeule, Părintele nostru, printre toate creaturile tale, tu ai făcut să răsară Maria, creatura perfectă, "Neprihănit Zămislită". Aici, la Lourdes, ea a pronunțat acest nume, iar Bernadeta l-a repetat. Neprihănita zămislire este un strigăt de speranță: răul, păcatul și moartea nu mai sunt învingători. Marie, semn premergător, aurora mântuirii!

Marie, nevinovăția și scăparea păcătoșilor: noi te rugăm.

Ave Maria, gratia plena!

Doamne Isuse, tu ne-ai dăruit-o pe Maria ca Mamă. Ea a fost părtașă la patima și învierea ta. Aici la Lourdes, ea s-a arătat Bernadetei întristată de păcatele noastre, dar strălucind de lumina ta. Prin ea noi îți încredințăm bucuriile și necazurile noastre, ale bolnavilor și ale tuturor oamenilor.

Marie, sora și mama noastră, confidenta și sprijinul nostru: noi te rugăm.

Ave Maria, gratia plena!

Duhule Sfânt, tu ești Duh de iubire și de unitate. Aici la Lourdes, prin Bernadeta, Maria a cerut să se construiască o capelă și să se vină în procesiune. Inspiră Biserica pe care Cristos a construit-o pe credința lui Petru: adun-o de pretutindeni în unitate. Condu pelerinajul Bisericii: ca ea să fie fidelă și curajoasă!

Marie, tu care ești plină de Duhul Sfânt, tu ești mireasă și slujitoare. Tu ești modelul creștinilor și chipul matern al Bisericii: noi te rugăm.

Ave Maria, gratia plena!

Pentru atâtea haruri dobândite aici, pentru toate convertirile, toate iertările, toate vindecările, pentru vocațiile și promisiunile pe care tu le-ai confirmat sau ai făcut să se nască aici, pentru bucuria de a sluji pe care ne faci să o simțim, Sfântă Fecioară de la Lourdes, noi îți mulțumim!

Împreună cu toți frații și surorile noastre, cu popoarele în căutare de pace și dreptate, cu tinerii ce caută un drum în viață, tu care te-ai arătat tinerei copile Bernadeta, împreună cu cei ce suferă de pe urma unui deces, a unei boli, a unui handicap, a unui eșec, cu cei care ar avea vreun motiv de disperare, Sfântă Fecioară de la Lourdes, noi te rugăm!

Pentru că tu ești surâsul lui Dumnezeu, reflexul luminii lui Cristos, locuința Duhului Sfânt, pentru că tu ai ales-o pe Bernadeta în mizeria ei, tu ești steaua dimineții, poarta cerului și prima creatură înviată, Sfântă Fecioară de la Lourdes, noi te admirăm, te aclamăm și împreună cu tine cântăm minunățiile Domnului:

Magnificat!


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat