Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Zi de reculegere pentru membrii ATC

Tinerii din Săbăoani care au depus cererea de înscriere în rândul Acțiunii Catolice a Tinerilor au participat la o zi de reculegere organizată la Casa Misionarilor Verbiți din Traian sâmbătă, 1 decembrie 2007. Această zi de reculegere a avut un dublu scop: pregătirea pentru deschiderea noului an ATC și conștientizarea timpului sfânt al Adventului, ca timp de așteptare și pregătire a sărbătorii Crăciunului.

Programul spiritual pentru această zi a fost coordonat de pr. Alberto Marson, în colaborare cu pr. Claudiu Budău, responsabilul cu pastorația tinerilor din Parohia Săbăoani.

Programul până la Ora Medie a cuprins două meditații și sfânta Liturghie, cu intervale de timp în care tinerii au avut posibilitatea ca, în tăcere, să reflecteze asupra celor ascultate, să discute între ei și să apeleze cu încredere și la sacramentul Spovezii.

După prânz a urmat un moment de cunoaștere reciprocă și împărtășire, în care membrii ATC Săbăoani au căutat să se prezinte mai bine între ei și să-și exprime așteptările cât privește noul an de formare ATC care tocmai se deschide.

A urmat apoi o cateheză pe tema "ATC pentru timpul nostru", ziua încheindu-se cu o reflecție concluzivă a pr. Alberto Marson.

Fie ca această zi petrecută mai mult în prezența lui Dumnezeu și a cuvântului său să reflecte dorința sinceră a acestor tineri de a-l căuta pe Dumnezeu, trecând de la calea largă "a anonim-ității" la calea cea îngustă "a intim-ității", în angajarea responsabilă la îndeplinirea misiunii Bisericii în lume, pornind bineînțeles de la spațiul, timpul și persoanele concrete în care trăim aici și acum.

Pr. Claudiu Budău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat