Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Piesa de teatru În fața magazinului bijutierului

Șapte tineri din Parohia Romano-Catolică Răducăneni, sub directa coordonare a părintelui vicar Eduard Patrașcu, au pus în act piesa de teatru "În fața magazinului bijutierului", scrisă de papa Ioan Paul al II-lea, în ziua de duminică, 30 decembrie 2007, când Biserica Catolică de rit latin sărbătorește "Sfânta Familie".

După ce a fost pregătită în timpul repetițiilor desfășurate pe parcursul a trei săptămâni, această piesă de teatru dedicată familiilor a fost reprezentată în biserica plină de credincioși, după sfânta Liturghie de la ora 11.00, prezent fiind și pr. paroh Maricel Medveș. La această Liturghie au participat și sărbătoriții zilei: cei care în cursul anului respectiv au împlinit 10, 25, 50 și respectiv 60 de ani de la momentul în care au spus Da unul altuia, când și-au luat angajamentul prin sacramentul Căsătoriei că se vor iubi și vor fi alături unul altuia atât în momentele fericite, cât și în cele nefericite ale vieții lor.

Decorul și vestimentația au fost pregătite și adaptate cu grijă de pr. Eduard și de tinerii actori (Andrei Lucaci în rolul lui Adam; Isabela Bordeianu - Tereza; Mihaela Scalenschi - Ana; Eduard Ionuț Giurgi - Bijutierul; Dominic Trișcă - Cristof; Alina Roca - Monika; Emanuel Lupu - Ștefan) care și-au intrat foarte repede în rol dorind să se exprime cât mai bine acele lucruri esențiale ale vieții de familie de care depinde fericirea și armonia respectivei familii, cum sunt dialogul, ascultarea celuilalt, micile gesturi de simpatie, capacitatea de a-și aminti etc. Toate pentru a sublinia cât este de important ca familia să fie sănătoasă, să aibă baze solide, să fie leagănul vieții: pentru soți și pentru copii.

"Experiența ne arată că uneori existența umană pare a fi prea scurtă pentru dragoste. Altădată e invers: iubirea umană prea scurtă față de existență - sau poate cumva prea firavă. În orice caz, fiecare are la dispoziție existența sa și dragostea sa. Ce se poate face ca aceste două - existența și dragostea - să coincidă? Acesta este rostul tuturor: A face ca viața să fie iubire și iubirea să fie viață. Aceasta trebuie sa faceți toți: voi, Tereza, voi Ana și Ștefan, voi Cristof si Monika, voi toți. Doar iubirea este secretul fericirii voastre personale și familiale". (Din piesa În fața magazinului bijutierului, de papa Ioan Paul al II-lea)

Pr. diacon Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 decembrie: Răducăneni: Piesa de teatru În fața magazinului bijutierului


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat