Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: În căutarea slujirii

Unde ești slujire? Te visez în somn și chiar cu ochii deschiși. În timp ce mulți din semenii mei te resping, te blamează sau din aroganță de înjură, te caut cu ardoare având față de tine cel mai mare respect. Te caut de mult timp pentru că am convingerea că numai tu posezi cheia fericirii mele. Vreau să te întâlnesc și să fii prietena mea scumpă până în veșnicie.

Unde ești slujire? Te caut cu multă atenție și nu dau de tine. De multe ori am trăit falsa bucurie a întâlnirii cu tine, dar speranța a fost deșartă și am rămas cu un gust amar în spiritul meu mâhnit. Când am avut certitudinea că te-am găsit, atunci ai dispărut din nou, pentru ca din nou să o iau de la capăt cu căutarea.

Unde ești slujire? Te caut zi și noapte, chiar dacă îmi dai dureri de cap și insomnii, nu pot trăi fără tine. Vreau să fac orice sacrificiu, pentru a te întâlni și a te cuceri pentru totdeauna. Împreună să continuăm aventura vieții și tot împreună să facem pasul decisiv în eternitatea fericită.

În sfârșit, te-am găsit, scumpă și dragă slujire, floarea aleasă, preferata inimii mele. Te-am găsit și te voi găsi mereu ascunsă în sentimentul adevărat de prețuire față de aproapele aflat în dificultate. Te-am găsit, talisman prețios al vieții mele, în lacrima scumpă a bătrânului vizitat, în zâmbetul divin al bolnavului asistat cu respect și compătimire, în seninătatea muribundului ajutat, care după întâlnirea cu Cristos euharisticul, cu mâinile împreunate, pline de credință, așteaptă în liniște eternitatea.

În sfârșit te-am găsit, nobilă și gingașă floare, sub cruce. Acolo e locul tău preferat unde mă aștepți și-i aștepți în tăcere pe toți oamenii. Sub cruce te-ai făcut așa de frumoasă, sub cruce te descopăr și te identific cu sacrificiile sfinte fără murmur ale părinților pentru copiii lor, te descopăr în fiecare pas îndreptat spre biserică, unde, în taină, învăț știința și arta slujirii.

În sfârșit te-am găsit slujire în dragostea profundă a educatorilor, învățătorilor și a profesorilor, care zi de zi se străduiesc să formeze cât mai bine noile generații. Te-am găsit, slujire, în toate gândurile, sentimentele și faptele bune, care au ca scop slava, cinstea și preamărirea lui Dumnezeu.

Te-am găsit, scumpă slujire, în angajamentul și devotamentul surorilor consacrate iubirii divine și al medicilor care iubesc viața. Sunt atât de fericit pentru că te-am întâlnit și sunt deja pregătit, la început de an liturgic să te caut din nou misterioasă floare a iubirii, să te întâlnesc oriunde vei fi dar, mai ales, în toată activitatea mea sacerdotală.

Pr. Toma Encuță


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat