Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sărbătoare la Casa Providenței

Casa Providenței din Iași a sărbătorit sâmbătă, 17 noiembrie 2007, ziua Maicii Providenței, care este ocrotitoarea congregației feminine întemeiată de fericitul Alois Guanella cu numele de "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

Cu flori, cu gânduri și cu fapte bune, uitând de micile noastre mizerii și dureri, ne-am adunat cu mic cu mare într-o singură inimă, cu o singură simțire, de ziua mamei, Maica Providenței. Ne aștepta pe toți, fii și fiice, privindu-ne pe fiecare cu aceeași iubire suavă cu care a încântat copilăria pruncului divin. Prin gura tinerei Alexandra, l-am rugat pe el să rostească și pentru noi, eternul "Te iubesc, Mamă!" Ochi în ochi și inimă în inimă. Orice alt cuvânt ar fi fost de prisos.

Capela neîncăpătoare a Casei Providenței, frumos împodobită, debordează de emoție în așteptarea coborârii pe altar a celui care și-a aflat primul sălaș pe pământ în sânu-i preacurat.

Sărbătoarea a fost prezidată de pr. Anton Despinescu, care a fost însoțit și de alți preoți, credincioși, surori, bătrâni, tineri și copii, oaspeți veniți din altă parte.

După sfânta Liturghie a avut loc la Căminul de Bătrâni "Sf. Iosif" agapa frățească, înveselită de cântece și jocuri prezentate de grupul de tinere "Floricica" din Casa Providenței. Sceneta prezentată de același grup a propus spre reflecție cât de importantă e viața și cât de mare este puterea rugăciunii, iar cântecele micuței Ana Maria și a fratelui ei Bernard Lazăr ne-a purtat în frăgezimea copilărie.

În aceste clipe de sărbătoare am simțit-o alături mai mult ca oricând pe Mama noastră cerească. Ne-a reînnoit inimile, ne-a adus ceva deosebit, un "nu știu ce" care ne inundă chipurile cu lacrimi de bucurie. Zâmbete, zâmbete, Maria zâmbește pe chipurile noastre.

Cu toții am fost cuprinși de o bucurie imensă, iar câteva fete au dorit să exprime aceste sentimente:

"Am simțit ceva minunat că Maica noastră cerească ne ajută și ne este alături" (Mihaela).

"Liturghia, cântecele și programul artistic m-au făcut să mă simt o altă persoană, am simțit mai mult ca niciodată prezența Sfintei Fecioare Maria în mijlocul nostru" (Monica).

"Nu este primul an în care particip la această sărbătoare, dar mereu am simțit ceva deosebit în comparație cu celelalte sărbători, iar chipul mi-a fost inundat de lacrimi de bucurie" (Alina).

"Mi-a plăcut în mod special faptul că toți zâmbeau" (Daniela).

Chiar dacă această zi s-a încheiat, bucuria a rămas în sufletele tuturor căci Sfânta Fecioară Maria continuă să ne ocrotească cu iubirea sa imensă de mamă.

Nu e loc pentru a ne semna cu toții... Să-l rugăm pe Isus să-i mai spună o dată pentru noi: Mamă, te iubim!

Andreea și Grupul "Floricica"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat