Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei Isus, prietenul copiilor

Revista trimestrială Isus, prietenul copiilor a ajuns la ultimul număr pe anul 2007. Tematica acestui număr (4/64) este concentrată pe sărbătoarea apropiată a Crăciunului.

Încă de la început suntem introduși în atmosfera Crăciunului prin intermediul imaginilor de pe copertă, care evidențiază faptul că orice copil poate fi un mag la ieslea pruncușorului Isus, prezentându-și fiecare darul inimii curate.

La pagina 3 în editorial, se face o prezentare a timpului pe care îl celebrăm. Apoi, plecând de la relatarea celor doi evangheliști care vorbesc despre nașterea lui Isus: Luca și Matei, este ilustrat contextul în care s-a născut Isus și cum a fost pregătită și primită venirea sa în lume. În final, copiii sunt invitați să mediteze asupra darului pe care îl vor oferi anul acesta lui Isus.

Paginile 4-6 ilustrează în imagini misterul nașterii lui Isus, acesta fiind și motivul pentru care magii au traversat pământul. După nouă luni, când s-a născut Isus, trei magi au călătorit călăuziți de o stea. Ei au înțeles că steaua are un mesaj ce vine din cer, de aceea ei au mers și s-au închinat pruncului divin oferindu-i aur, tămâie și smirnă.

La rubrica Istorioare interesante se găsește partea a doua a povestirii vieții sfântului Ioan al lui Dumnezeu.

Rubrica Personaje biblice de la pagina 9 prezintă pe scurt istoria lui Ghedeon care a fost trimis de Dumnezeu să-l elibereze pe Israel din mâinile madianiților. Istoria lui Ghedeon poate fi citită și în Cartea Judecătorilor la capitolele 6-8.

La paginile 10-11 sunt prezentate campusurile organizate în luna august la care au participat copii din diverse parohii. Totodată, pagina 11 face cunoscută sfințirea Grădiniței "Sfântul Nicolae" din Iugani, care a avut loc în ziua de 23 august.

În acest număr al revistei ministranții vor găsi, la pagina 12, scrisoarea unui ministrant care locuiește în Italia. Pe lângă experiența pe care o împărtășește, acest ministrant îi îndeamnă pe toți ministranți să-și stabilească obiective pentru viitor și să se implice cu totul în misiunea lor de slujire la altar.

La pagina 13 sunt propuse un rebus despre Crăciun numit "Lumina" și câteva glume. La următoarea pagină, 14, copiii sunt invitați să confecționeze din carton îngerași, cu care, apoi, să împodobească brăduțul și ieslea.

Pagina 15 este dedicată copiilor care au scris la redacția Isus, prietenul copiilor. Aici pot fi găsite câteva gânduri și impresii ale acestora.

Pe ultima copertă pot fi găsite câteva versuri care-i îndeamnă pe copii să-l descopere și să-l adore pe Isus în ieslea din Betleem.

Tuturor cititorilor și prietenilor revistei Isus, prietenul copiilor le urăm lectură plăcută!

Marcelin Blaj


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat