Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sydney: Invitație la Ziua Mondială a Tineretului

Mai puțin de un an ne desparte de debutul Zilei Mondiale a Tineretului de la Sydney (Australia). Pregătirile la fața locului sunt intense, la fel și în toate diecezele din lume.

Celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului la Sydney va fi o experiență inedită pentru toți participanții, deoarece Oceania nu a mai avut onoarea de a găzdui un astfel de eveniment și de aceea cei care vor participa vor avea ocazia să își reînnoiască credința într-un mod cu totul special.

Orașul Sydney este cel mai mare oraș din "Țara de Sud a Duhului Sfânt" (astfel denumită de primii exploratori europeni), cu o devoțiune deosebită către sfânta Fecioară Maria și cu numeroase sanctuare.

Tema

Tema pentru ZMT 2008 a fost aleasă de papa Benedict al XVI-lea: "Când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, voi veți primi o putere și îmi veți fi martori".

Aceste cuvinte Cristos le spune apostolilor după învierea sa și înainte să se înalțe la cer. Puterea pe care Cristos o promite este însuși Duhul Sfânt, de care discipolii săi au nevoie pentru a trăi și a mărturisi credința. Duhul Sfânt nu este ceva abstract, ci o persoană. Este darul Tatălui către Fiul și darul Fiului către Tatăl. Primindu-l pe Duhul Sfânt noi putem să trăim credința autentică și să fim animați de iubirea sa, devenind astfel martorii lui Cristos oricând și oriunde.

Programul ZMT 2008

  • 10-15 iulie 2008: Zile în diecezele australiene

  • marți, 15 iulie: Liturghie de deschidere celebrată de ES card. George Pell, urmată de un concert

  • miercuri, 16 iulie - vineri 18 iulie: Cateheze: sesiuni în fiecare dimineață și întâlniri speciale după-amiaza și seara

  • joi, 17 iulie: Sosirea și ceremonia de primire a Sfântului Părinte

  • vineri, 18 iulie, seara: Calea crucii

  • sâmbătă, 19 iulie: Pelerinaj spre locul unde se va desfășura Liturghia de încheiere; seara de veghe împreună cu Sfântul Părinte; odihnă sub cerul liber

  • duminică, 20 iulie: Liturghie și ceremonia de încheiere a ZMT 2008.

Vor fi și numeroase activități organizate în paralel, cum ar fi Zilele în diecezele australiene, Festivalul tinerilor, Pelerinajul crucii, Centrul pentru vocații etc.

Detalii organizatorice

Fără îndoială, experiența Zilei Mondiale a Tineretului la Sydney va fi unică! Pe cât de atrăgătoare este invitația de a participa, pe atât de mare este și... costul! Costul aproximativ al pelerinajului la Sydney (taxă de participare + costul călătoriei) depășește 2.000 de euro.

Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor din Dieceza de Iași va face eforturi pentru a găsi unele modalități de ajutorare, astfel încât prețul să fie diminuat, atât cât este posibil.

De aceea, aceia care au intenția de a participa la ZMT 2008 sunt rugați să anunțe urgent acest lucru la: pr. Felix Roca, tel. 0741/501481, 0232/262156, email: pr.felixroca@gmail.com.

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat