Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Întâlnirea Grupului AMIM

Membrii Asociației Misionare "Inimă de Mamă" (AMIM) au încheiat luna închinată misiunilor printr-o întâlnire festivă, care a avut loc miercuri, 31 octombrie 2007, la Tomești, jud. Iași.

Întâlnirea a început cu recitarea Rozariului. A urmat apoi sfânta Liturghie celebrată de pr. Petru Chelaru, vicarul comunității din Tomești.

În partea a doua a întâlnirii au fost prezentate aparițiile: "Almanahul Misionar", îngrijit de Centrul Misionar Diecezan Iași, și "Foaia Misionară", publicație periodică a AMIM, care a ajuns la numărul 6.

Apoi, câte un reprezentant din fiecare parohie din Iași a relatat felul în care s-a pregătit și s-a desfășurat Ziua Mondială a Misiunilor în parohia sa.

După aceste momente, doamna Silvia Poleac a făcut cunoscut tuturor celor prezenți că mișcarea "Legio Mariae" din Iași, care are membri și în AMIM, a adoptat la distanță trei copii din Coasta de Fildeș.

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă frățească.

*

Asociația Misionară "Inimă de Mamă" este o organizație care și-a propus să se roage pentru misionari și să ofere misiunilor Diecezei de Iași mici ajutoare financiare. AMIM a luat ființă în anul 2003 din inițiativa doamnei Mariana Purțuc, care îndeplinește și funcția de președintă în cadrul asociației. AMIM își desfășoară activitatea în Parohia Romano-catolică "Fericitul Ieremia Valahul" din satul Tomești, jud. Iași, în ultima miercuri a fiecărei luni, începând cu ora 16.00 (iarna) sau 16.30 (vara), sub îndrumarea părintelui Pavel Chelaru, asistentul spiritual al asociației, fiind subordonată Centrului Misionar Diecezan Iași.

Preocuparea Asociației Misionare "Inimă de Mamă" se concentrează asupra situației, vieții și activității misionarilor originari din Dieceza de Iași din țările de misiune. Pe lângă aceasta AMIM mai are și alte activități, cum ar fi: cunoașterea documentelor cu caracter misionar, recitarea Rozariului, participarea la sfânta Liturghie și la Calea sfintei Cruci.

Un lucru cu totul semnificativ pentru creșterea spirituală a AMIM este prezența constantă a misionarilor români la aceste întâlniri, care participă pentru a împărtăși greutățile și bucuriile întâlnite în misiune cu cei care fac parte din AMIM.

Cei care doresc să se alăture AMIM-ului sau proiectului său de a susține misiunile și misionarii Diecezei de Iași pot lua legătura cu Eugenia Grosu la tel.: 0232/471691.


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat