Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cazul catedralei "Sf. Iosif"

În fața problemelor cetățenilor români, Parlamentul European s-a dovedit mai sensibil decât chiar autoritățile române. Ediția internațională a jurnalului Radio Vatican de miercuri, 17 octombrie 2007, ora 14.00 a difuzat știrea privind vizita la catedrala catolică din București a președintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering.

Potrivit purtătorului de cuvânt al arhiepiscopiei, citat de agenția Sir, liderul popularilor europeni a voit să constate personal situația catedralei, amenințată de controversata construcție ridicată la numai opt metri de temelia lăcașului de cult monument istoric; amintim că ediția internațională a jurnalului Radio Vatican este preluată în peste 40 de limbi de pe cele cinci continente.

Între obiectivele călătoriei oficiale în România a președintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering - notează redactorul ediției internaționale a radiojurnalului nostru - s-a aflat și vizita la catedrala catolică din București.

Demnitarul european a întâlnit responsabilii Bisericii Catolice din România și a vizitat catedrala "Sfântul Iosif", lunea trecută (15 octombrie) la București, în cadrul unei vizite oficiale în țară. După întâlnirea cu autoritățile, președinții Senatului și Camerei, cu președintele Republicii - potrivit agenției Sir care citează purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei de București, pr. Francisc Doboș - Hans Gert Pöttering "a voit să vadă personal situația catedralei", în apărarea căreia, lunile trecute, s-a mobilizat întreaga comunitate creștină din România. Amenințarea edificiului, parte a patrimoniului religios, istoric și artistic al țării, vine de la construcția, la numai opt metri distanță, a unui enorm zgârie-nori de 19 etaje și 4 niveluri subterane, ajuns acum aproape de finalizare.

Protestul Arhidiecezei de București s-a lovit lunile trecute de rezistența autorităților competente și de întârzierile provocate de recursurile în instanță, obținând suspendarea lucrărilor abia la 20 iulie a.c. La protestul comunității catolice s-a arătat mai sensibil Parlamentul European, care a aprobat recent o Declarație scrisă în care se condamnă ferm "construcția ilegală" a blocului-turn.

"Sperăm ca justiția să nu mai urmeze căile paralele ale ilegalității mafiote și zona catedralei să revină la stadiul inițial", a afirmat pr. Doboș, care continuă: "această bătălie reprezintă pentru noi angajarea Bisericii din România în combaterea corupției".

Radio Vatican (17 octombrie 2007)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat