Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Misiunilor la Iași

Biserica Romano-Catolică a sărbătorit duminică, 21 octombrie 2007, Cea de-a 81-a Zi Mondială a Misiunilor. Această zi dedicată misiunilor a fost introdusă în anul 1926 de către papa Pius al XI-lea.

În catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași PS Aurel Percă a prezidat Liturghia adresată tinerilor de la ora 16.00. La începutul Liturghiei Excelența sa a salutat prezența Eminenței sale cardinal Javier Lozano Barragán, președintele Consiliului Pontifical pentru Pastorația Operatorilor Sanitari, aflat pentru câteva zile în vizită în Dieceza de Iași.

Pr. Claudiu Iștoc, responsabilul Centrului Misionar Diecezan Iași, a vorbit la predică despre dimensiunea misionară ce face parte din identitatea fiecărui creștin, apoi a amintit de mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor ce are ca temă "Toate Bisericile pentru toată lumea". Prin aceasta Sfântul Părinte invită la o reflecție cât mai profundă asupra necesității urgente de a promova acțiunea misionară în timpurile noastre. Părintele Iștoc a încheiat cuvântul de învățătură spunând că misiunea de evanghelizare trece prin caritate și este alimentată de rugăciune și de ascultarea cuvântului lui Dumnezeu.

Cinci tineri înveșmântați cu pelerine în cele cinci culori reprezentative ale continentelor au adus la ofertoriu: o Biblie, un crucifix, o corabie, un glob pământesc și o icoană înfățișând-o pe preasfânta Fecioară Maria într-o atitudine de ocrotire față de planeta noastră.

La sfârșitul Liturghiei, cardinalul Barragán a amintit de preoții români care activează în țări de misiune, ei fiind semnul angajării misionare a Diecezei de Iași. Apoi a vorbit de faptul că în lume sunt aproximativ 6 miliarde de oameni dintre care doar 1.200.000.000 de catolici, de aceea revine fiecărui creștin catolic misiunea de a se ruga pentru alți cinci necatolici. La sfârșitul celebrării, cardinalul Javier Lozano Barragán a împărțit celor prezenți binecuvântarea papală.

Maricel Bulai

* * *

Iași: Celebrare pentru Ziua Mondială a Misiunilor


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat