Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Sfințirea Casei "Sf. Bertilla"

Într-un cadru festiv, PS Petru Gherghel a binecuvântat Casa "Sf. Bertilla" a Surorilor Maestre ale Sfintei Doroteea "Fiicele Sfintelor Inimi", la Oțeleni, jud. Iași, în ziua de sâmbătă, 20 octombrie 2007.

Încă de dimineață, deși sâmbătă, întreaga comunitate era pregătită pentru sărbătoare. Credincioșii, cu mic, cu mare, preoții parohiei, autoritățile civile, dar și surorile au ieșit în întâmpinarea episcopului.

După salutul de bun venit din partea părintelui paroh Iosif Gîrleanu și după vizita făcută în biserică, PS Petru Gherghel s-a îndreptat spre casa surorilor, pe care urma s-o binecuvânteze.

Aici a fost întâmpinat de sr. Pia Cecilia Tamiosso, responsabila comunităților unite din Roman și Oțeleni, de surorile prezente, de mulțimea credincioșilor și de un mare număr de preoți. După alte câteva cuvinte de bun venit, a urmat desfășurarea ritualului binecuvântării casei.

De pe un piedestal improvizat în fața mulțimii s-au proclamat lecturile sfinte, s-a cânta psalmul și s-a ținut predica. Preasfințitul a ținut să amintească: "O astfel de operă este darul lui Dumnezeu căruia trebuie să i ne deschidem spre a-l sluji în semenii noștri. Vouă, dragi surori - a insistat Preasfințitul -, v-a fost dat, prin carisma fondatorilor și după modelul lui Isus, să-i slujiți pe cei nevoiași, pe copiii și tinerii care au nevoie de educație umană și spirituală. Ne bucurăm să spunem și să vedem că Dumnezeu continuă prin atâtea inițiative opera sa de iubire".

După predică a urmat rugăciunea de binecuvântare a casei, urmată de tăierea oficială a panglicii, descuierea solemnă a ușii și stropirea pereților cu apă binecuvântată.

La sfârșitul celebrării, copiii coordonați de surori și de câțiva profesori de la școală au dat un mic spectacol.

Au mai fost prezenți la celebrare pr. Alois Fechet, responsabilul cu Oficiul pentru Viața Consacrată, pr. Isidor Chinez, decanul de Siret, pr. Ioan Beșleagă, care a inițiat și susținut alături de surori construirea casei, sr. Bianca Rosa Zocca, fostă generală în perioada începerii proiectului, sr. Amabilis Marchetti, coordonatoarea propriu-zisă a casei de la Oțeleni, surorile Dorotee din comunitatea din Slobozia, jud. Ialomița, ca și un grup de surori din aceeași congregație, venite din Ucraina, Vasile Diac, primarul comunei Oțeleni, și el un bun susținător al casei, consilieri, profesori de la școala din sat, ca și un mare număr de credincioși.

Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea "Fiicele Sfintelor Inimi"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Oțeleni: Sfințirea Casei "Sf. Bertilla"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat