Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Celebrarea hramului în noua parohie Dancu

Credincioșii catolici din Parohia "Fecioara Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Dancu, județul Iași, au sărbătorit hramul bisericii lor în ziua de duminică, 14 octombrie 2007, pentru prima dată de la înființarea acestei parohii. Preasfințitul Aurel Percă, episcopul auxiliar de Iași, a celebrat Liturghia pontificală.

 

Parohia romano-catolică "Fecioara Maria, Regina Sfântului Rozariu" din Dancu a fost înființată la 1 mai 2007, prin decret episcopal semnat de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași.

Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, a celebrat Liturghia pontificală alături de alți șapte preoți concelebranți. La sărbătoare a fost prezent și pr. Pavel Chelaru, fost păstor al acestei comunități. Printre invitații de seamă s-au aflat și pr. Ilie-Dănuț Popovici, parohul comunității ortodoxe din Dancu. La Liturghie au fost prezenți numeroși credincioși catolici, precum și alți oaspeți veniți din comunitățile învecinate.

PS Percă a reliefat, în cuvântul de învățătură, importanța practicii de pietate a sfântului Rozariu, evocând, printre altele, și exemplul unor mari suverani pontifi care au acordat o deosebită atenție acestei devoțiuni în cinstea sfintei Fecioare Maria, precum sfântul Pius al V-lea, Pius al IX-lea, sfântul  Pius  al X-lea, fericitul Ioan al XXIII-lea, și recentul papă Ioan-Paul al II-lea.

Pr. Bogdan Herciu, parohul comunității catolice din Dancu, neputând fi prezent la hram din motive obiective, a transmis un mesaj de mulțumire și recunoștință celor care s-au implicat în pregătirea și buna desfășurare a sărbătorii prin intermediul pr. Cristinel Farcaș, cel care i-a ținut locul în aceste zile.

 

Maricel Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 octombrie: Iași: Celebrarea hramului în noua parohie Dancu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat