Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sibiu: Ecumenism cu ochi de tânăr

La Cea de-a III-a Adunare Ecumenică, din perioada 4-9 septembrie 2007, la Sibiu, au fost prezente peste 2.500 de persoane atât din România cât și din restul Europei. Împreună cu PS Petru Gherghel, la manifestările desfășurate au luat parte și un grup de tineri din Dieceza de Iași însoțiți de câțiva preoți.

Încă de vineri seara, de cum au ajuns, tinerii au participat la seara culturală din Piața Mare ascultând concertul oferit de coruri din mai multe state europene și experiențele unor credincioși în ceea ce privește prezența lui Dumnezeu în viața acestora.

De asemenea, tinerii din Dieceza de Iași s-au implicat activ în pregătirea acestei întâlniri: unii au fost voluntari, iar alții au animat sfânta Liturghie de final.

Ce plăcut este să vezi atâția oameni de diferite națiuni și confesiuni care împărtășeau rugăciunea comună, însuflețiți de speranța redescoperirii unității dorită de Isus Cristos.

Numărul mare de credincioși adunați în același loc, având aceeași dorința, dorința unității, a fost un "cuvânt viu" și concret al ecumenismului, "un semn vizibil al acțiunii invizibile a Duhului Sfânt" așa cum spunea și ÎPS Ioan Robu în cuvintele de încheiere.

Tinerii participanți din Dieceza de Iași au pornit duminică, 9 septembrie, înapoi spre casă, purtând în suflet pe sfânta Fecioară Maria, a cărei naștere am celebrat-o împreună la Sibiu, dar și angajamentul de a asculta și păstra cuvântul Domnului, trăind ecumenismul cu mai mult curaj, în familie, la școală, la serviciul, în întreaga viață.

"Cu cât credința noastră este mai puternică, cu atât civilizația europeană va vibra de freamătul chemării «Ca toți să fie una»".

Claudia Balint


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat