Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (Caritas): Întâlnire despre centrele parohiale "Te ascult!"

Cea de-a treia întâlnire propusă de Centrul Diecezan Caritas Iași în cadrul proiectului "Provocare la caritate" s-a desfășurat în zilele de 21 și 22 septembrie 2007 la Traian, tema fiind "Centrele parohiale «Te ascult!» - instrumente de lucru" .

Au fost prezenți șase participanți din diverse parohii și instituții care participă activ la eradicarea sărăciei din Dieceza de Iași. Au fost prezente persoane interesate din Onești/BC - voluntari activi ai Centrului Nazaret "Te ascult!", Iași - "Sf. Tereza a Pruncului Isus", Iași - "Sf. Anton de Padova", Roman - Parohia "Fericitul Ieremia Valahul", precum și profesioniști din domeniul social implicați în activități caritative din partea Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" Iași și Ordinului Fraților Minori Capucini "Fericitul Ieremia Valahul" Onești.

Aceasta întâlnire face parte din seria de întâlniri propusă de Centrul Diecezan Caritas Iași în cadrul proiectului "Provocare la caritate", prin care se dorește formarea viitorilor posibili voluntari adulți din comunitățile noastre precum și deschiderea unei posibilități de dialog între diversele instituții care acționează în Dieceza de Iași pentru promovarea carității, dreptății și solidarității creștine.

Programul zilelor a început cu o rugăciune și cuprins o sesiune de intercunoaștere și o sesiune de curs care a fost structurată în trei părți:

1. Elemente de comunicare: ascultare activă, tehnica întrebărilor "bune"

2. Descrierea Centrului parohial "Te ascult!": elementele unei întâlniri în centrul "Te ascult"

3. Proiectul personalizat și integrat ca metodă de lucru în Centrul "Te ascult!": faze în realizarea unui proiect personalizat.

Una din concluziile întâlnirii este aceea că lucrul în echipă necesită timp și încredere, iar pentru a putea realiza un demers comun trebuie mai întâi să avem posibilitatea să ne cunoaștem, să stabilim principii comune de lucru, precum și o strategie care să includă punctul de vedere al tuturor celor implicați.

Seria de întâlniri continuă în zilele de 5 și 6 octombrie 2007, la Traian, cu întâlnirea "Lucrătorul social parohial", moderator din partea centrului Diecezan Caritas Iași va fi Diana Tamaș.

Cei interesați de un demers comun precum și de a afla informații concrete care să îi ajute să poată ajuta pe cei în nevoie din propria comunitate, mai au încă posibilitatea să se înscrie.

Diana Tamaș

* * *

Formularul de înscriere și lista cu programele de formare pot fi descărcate de pe www.ercis.ro la adresele (fiind de ajuns sa faceti clic dreapta și să alegeți, din meniu, "Save target as" sau "Save link as" și le descărcați pe computerul personal):
www.ercis.ro/actualitate/documente/Caritas_Fisa_inscriere.doc (format Word);
www.ercis.ro/actualitate/documente/Caritas_Fisa_inscriere.pdf (format pdf);
www.ercis.ro/actualitate/documente/Caritas_Program_formare.doc (format Word);
www.ercis.ro/actualitate/documente/Caritas_Program_formare.pdf (format pdf).


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat