Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Întâlnire a Consiliului Diecezan AC

La Școala Profesională "La Salle" din Pildești, jud. Neamț, în perioada 21-23 septembrie 2007, s-a desfășurat o întâlnire a consiliului diecezan al Acțiunii Catolice.

Membrii consiliului diecezan și-au propus ca în aceste zile să lucreze și să urmărească trei obiective principale. Primul obiectiv a urmărit prezentarea, analizarea și evaluarea anului asociativ 2006-2007, cel de-al doilea obiectiv a fost pregătirea Adunării Generale din luna octombrie, iar cel de-al treilea obiectiv s-a axat pe trasarea și propunerea unui itinerar de activități diecezane pentru următorul an asociativ 2007-2008.

Vineri, responsabilii de sectoare și președinții de zonă (zona Iași, Bacău, Roman) au prezentat un bilanț al tuturor activităților desfășurate pe cele trei sectoare la nivel parohial, zonal și diecezan. S-au luat în considerare și s-au pus în discuție posibilitățile pe care responsabilii de sector și președinții de zonă le-au valorificat în edificarea activităților, precum și dificultățile și modalitățile de depășire a situațiilor de criză.

Seara, membrii consiliului împreună cu frații comunității "La Salle" au participat în capela școlii la sfânta Liturghie celebrată de asistentul spiritual al Acțiunii Catolice pr. Felix Roca. În cuvântul de învățătură, pr. Felix i-a încurajat pe tineri și frații comunității, ca, urmând exemplul sfântului apostol și evanghelist Matei, să aibă curajul de a asculta glasul lui Isus care spune "Urmează-mă" și să aibă tăria de a avea același răspuns, aceeași atitudine și bucurie pe care a avut-o sfântul Matei care "se ridică și-l urmă". După sfânta Liturghie întreg consiliu a răspuns cu bucurie și entuziasm la dorința tinerilor din Parohia Pildești de a-i cunoaște și de a participa la cateheza lor.

Programul de sâmbătă a început cu un bilanț al tuturor activităților desfășurate pe cele trei sectoare la nivel parohial, zonal și diecezan. De asemenea, s-a făcut o evaluare a Jubileului AC: De 15 ani împreună! ce s-a desfășurat la Comănești în perioada 12-15 iulie 2007.

După-amiază, membrii consiliului diecezan au lucrat intensiv la noul program de activități diecezane a anului asociativ 2007-2008, vizând sectorul copii, tineri și adulți și care vor fi votate în cadrul Adunării Generale din 13 octombrie 2007.

Duminică, membrii consiliului au participat, în biserica parohială, la Liturghia tinerilor celebrată de pr. Felix. Tinerii Parohiei Pildești au proclamat lecturile sfinte propuse pentru duminica a XXV-a de peste an, au citit intențiile de la rugăciunea credincioșilor și au prezentat darurile la ofertoriu. Sfânta liturghie a fost un moment de laudă și de mulțumire adus lui Dumnezeu pentru harurile revărsate, dar și de implorare a ajutorului lui Dumnezeu pentru trăirea cu responsabilitate și bucurie a vocației proprii în cadrul AC.

În continuare consiliul diecezan a discutat despre pregătirea Adunării Generale a Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași.

Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat