Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Campanie "Lumea văzută din fotoliu rulant"

Biroul de Asistență și Consiliere pentru Persoane cu Handicap Iași (BACH) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași va începe din 17 septembrie 2007 derularea proiectului "Lumea văzută din fotoliu rulant". Scopul proiectului este schimbarea modului de percepere și formarea unor comportamente pozitive cu privire la persoanele cu dizabilități locomotorii în rândul tinerilor. Campania constă dintr-o serie de activități ce se vor desfășura în cinci licee din localitatea Iași, în perioada 17 septembrie - 30 noiembrie 2007.

Persoanele cu dizabilități nu au nevoie de mila noastră, nici de favoruri și avantaje. Ele doresc și au capacitatea de a-și planifica viața fără a fi percepute prin prisma handicapului. Persoanele cu nevoi speciale sunt valoroase și au dorința de a da un sens vieții, de a trăi necazuri și bucurii, deopotrivă. Activitățile pe care dorim să le derulăm au misiunea de a promova respectul și admirația față de aceste persoane pe care o parte a societății încă le mai ignoră, schimbarea mentalității tinerilor cu privire la persoanele cu dizabilități locomotorii, precum și prevenirea și combaterea factorilor care duc la dobândirea handicapului.

Obiectivele proiectului sunt creșterea gradului de cunoaștere a dificultăților cu care se confruntă persoanele cu dizabilități locomotorii, prevenirea și combaterea factorilor care duc la dobândirea handicapului.

Echipa proiectului va realiza câte două vizite la fiecare clasă de elevi, în cadrul cărora vor avea loc: o scurtă prezentare a activităților BACH, a echipei de lucru, a scopului campaniei și a modului de desfășurare a acesteia; discuții libere pe tema dizabilității; exerciții practice în care tinerii se vor pune în locul persoanelor cu dizabilități prin folosirea mijloacelor compensatorii; vizionarea unui film de către tinerii liceeni cu și despre persoanele cu dizabilități locomotorii; discuții cu liceenii realizate de către studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie, pe marginea pericolelor care stau la baza dobândirii handicapului, iar în final aplicarea unui chestionar final prin care vom evalua eficiența campaniei.

Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie, din cadrul Universității "Al. I. Cuza" Iași, fiind finanțat din bugetul local al Direcției Județene de Tineret Iași.

Tereza Andrici și Dănuț Cojocariu
BACH Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat