Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina creștinului: revista creștină cu cel mai mare tiraj din țară

Lumina creștinului este revista creștină cu cel mai mare tiraj din România, relevă un studiu recent al Agenției de presa NewsIn.

Conform Agenției de presa NewsIn, din cele 52 de publicații (41 ortodoxe și 11 catolice), notate pe situl Ministerului Culturii și Cultelor, pe primele locuri la nivel de tiraj se află: Lumina creștinului (17.000), Vestitorul ortodoxiei românești (10.500), Revista Bisericii Ortodoxe Române (10.000), Vasarnap (9.500), Studii teologice (9.000), Mesagerul sfântului Anton (8.500), Isus, prietenul copiilor (5.000).

Dintre publicațiile catolice, cel mai mare tiraj îl are revista lunară Lumina creștinului. Apare în 17.000 - 20.000 de exemplare. Revista, editată de Dieceza Romano-Catolică de Iași, a apărut pentru prima dată în anul 1913. Cuprinde știri din actualitatea bisericească internă și externă, articole din istoria Bisericii, precum și gânduri religioase pentru familie, tineri și copii. Vasarnap, cu un tiraj de 9.500 de exemplare, apare săptămânal pentru Diecezele Romano-Catolice de Alba-Iulia, Oradea, Satu Mare și Timișoara, fiind redactată în limba maghiară. Mesagerul sfântului Anton, cu un tiraj de 8.500 de exemplare, apare o dată la două luni și este redactată de preoții franciscani din România, fiind tipărită la Padova, în Italia. Isus, prietenul copiilor, apare în 5.000 de exemplare. Revista a fost lansată în anul 1992, este editată de Dieceza Romano-Catolică de Iași și apare trimestrial.

Dintre publicațiile religioase ortodoxe pe primul loc este Vestitorul ortodoxiei românești, cu un tiraj de 10.500 de exemplare. Publicația este editată de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române și apare o dată la două săptămâni. Revista Bisericii Ortodoxe Române, buletinul oficial al Patriarhiei B.O.R., lansat în anul 1882, are un tiraj de 10.000 de exemplare. Revista apare o dată la trei luni și conține îndrumări pastorale, știri din actualitatea bisericească și recenzii ale cărților religioase. Revista Studii teologice apare din anul 1929, are un tiraj de 9.000 de exemplare, fiind editată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Apare o dată la trei luni și conține cercetări ale profesorilor de la facultățile de teologie din țară, traduceri din părinții Bisericii și din publicații ortodoxe din străinătate, precum și recenzii. Cotidianul Lumina are un tiraj zilnic de 5.000 de exemplare și conține, zilnic, patru pagini dedicate subiectelor religioase, fiind distribuit în județele Iași, Botoșani și Neamț.

Studiul cu privire la revistele creștine cu cel mai mare tiraj, subliniază că "publicațiile religioase din România cu cea mai mare distribuție, Vestitorul ortodoxiei românești, Revista Bisericii Ortodoxe Române, Studii teologice, Lumina creștinului, Vasarnap, Mesagerul sfântului Anton, au, în total, un tiraj de peste 66.500 de exemplare, pe apariție".


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat