Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesaj de felicitare pentru noul patriarh

ÎPS Daniel Ciobotea, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a fost ales miercuri, 12 septembrie, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Este cel de-al șaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Românie. Noul Patriarh va fi înscăunat oficial la 30 septembrie.

S-a născut la 22 iulie 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș. După absolvirea liceului în Lugoj, a urmat cursurile de teologie la Sibiu și apoi cursuri doctorale la București, sub îndrumarea pr. Dumitru Stăniloaie. A urmat și cursuri în străinătate, doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg (Franța) și apoi la Facultatea de Teologie Catolică din Freiburg (Germania). A fost lector și profesor asociat la Geneva și Fribourg în Elveția În 1987 intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria, cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe Ilie Cleopa, după care a fost hirotonit preot. În martie 1990, a fost ales și hirotonit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei; în iunie 1990, a fost ales arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La puțin timp după alegerea noului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în persoana mitropolitului Daniel al Moldovei și Bucovinei, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, a transmis un mesaj de felicitare.

* * *

Episcopia Romano-Catolică
Bd. Ștefan cel Mare, 26
700064-Iași
Tel. 0232/212003; fax 0232/212006
www.ercis.ro
Nr. 1813 / 12.09.2007

Preafericirii sale Daniel,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea voastră,

Cu emoție și satisfacție am primit vestea alegerii Preafericirii voastre în înalta misiune de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

Ne-am bucurat că dorința și rugăciunile atâtor slujitori și credincioși ai Bisericii Ortodoxe au fost ascultate.

La acestea am alăturat și umilele noastre rugăciuni pentru Preafericirea voastră, pentru binecuvântarea întregului popor din România și pentru continuarea drumului comun de căutare și realizare a unității.

Cunoscând activitatea pe care ați desfășurat-o în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, precum și în Arhiepiscopia Iașilor, am avut încontinuu speranța, încă de la transformările din 1989, că dorința întregii Biserici se va împlini.

Trăim, așadar, o mare bucurie și o mare împlinire prin alegerea Preafericirii voastre în fruntea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române și nutrim o speranță îndreptățită în continuarea drumului de cunoaștere, prețuire și colaborare spre realizarea unui adevărat ecumenism în vederea împlinirii dorinței lui Cristos: Ca toți să fie una!

Împreună cu toți colaboratorii de la Episcopia de Iași, vă dorim, Preafericirea voastră, binecuvântare de la Domnul și alese împliniri în marea și sfânta misiune de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

Întru mulți ani, Preafericirea Voastră!

Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat