Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Jurnal de Lourdes

Cine n-a auzit de Lourdes, marele sanctuar din Franța? Desigur cu toții. Poate mulți au și fost acolo. Am ajuns și eu aici unde doar am visat să ajung. Impactul a fost neașteptat. O mulțime imensă care caută cu nerăbdare să atingă stâncile grotei, să participe la procesiuni, să se spovedească, să trăiască altfel spus credința pe care o au în suflet.

Este impresionant sa vezi bolnavii în cărucioare încredințându-se total Maicii Sfinte, cerându-i vindecare. Surprinzător pentru mine a fost faptul că pe oriunde treceam oamenii mă recunoșteau ca preot și mă priveau ca pe cineva care îi poate ajuta în necazul lor. Am avut impresia că toți acei ochi iau câte ceva din mine fără ca eu să pot face ceva. Abia când, la grota aparițiilor fiind, și vazându-i pe cei bolnavi fizic cu câtă credință se apropiau, am înțeles un lucru: să nu uit că și eu am nevoie de vindecare, de ajutor, ca la rândul meu să-i pot ajuta pe alții, ca ei să poată lua de la mine ceea ce au nevoie. Așa că în acea zi m-am amestecat printre cei bolnavi ca să fiu unul dintre ei, să mă rog împreună cu ei și să simt și eu prezența Domnului prin intermediul Fecioarei Maria.

La procesiunea euharistică, încheiată apoi cu binecuvântare cu preasfântul sacrament, am simțit poate cel mai mult atotputernicia lui Dumnezeu prezent în Fiul său din preasfânta Euharistie. Vedeai cum lacrimile celor bolnavi nu reușesc să rămână în granița pleoapelor și cum se revărsau pe obraji ca o cerere fierbinte. Am știut atunci ca Dumnezeu vrea să ne învețe prin acești oameni că suferința este un mijloc prin care îl descoperim pe el. Iar minunea pe care o realizează în fiecare zi este descoperirea sa de către oameni tocmai prin acești bolnavi.

Omul are nevoie de mărturii palpabile de credință, iată de ce această mulțime vine la Lourdes. Un răspuns pe care l-am dat unui cuplu din Lyon care m-a abordat și mi-a pus și aceasta întrebare printre altele. Așa cum luminițele acelea mici ale lumânărilor aprinse în procesiunea de seară se transformă într-un râu de foc, tot așa credința oamenilor, uneori poate mai mică decât un grăunte de muștar, pusă împreună, se transformă într-o credință puternică încât nu-i poți rezista.

Căutați-l pe Dumnezeu și nu aveți cum să nu-l găsiți!

Pr. Adrian Stoica
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat