Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală la Slobozia

În Parohia Slobozia s-a desfășurat, în zilele de 1 și 2 septembrie 2007, vizita canonică a PS Petru Gherghel.

Comunitatea din Slobozia (115 familii întregi și 63 văduvi), în frunte cu părintele paroh Adrian Ciobanu, l-a întâmpinat pe Preasfințitul sâmbătă, 1 septembrie, la ora 18.15 cu pâine și sare, după care a urmat sfântul Rozariu și sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh, timp în care episcopul, împreună cu pr. Isidor Mocanu și pr. Lucian Păuleț au intrat în confesional.

Ziua de duminică, 2 septembrie, a debutat cu primirea Preasfințitului la Boghicea, filiala Parohiei Slobozia care e formată din 70 de familii întregi și 40 de văduvi. Aici, la ora 9.00, Preasfințitul, împreună cu părintele paroh și pr. Lucian Păuleț, a celebrat sfânta Liturghie în cadrul căreia, la predică, episcopul i-a încurajat pe credincioși să fie tari în credință, să iubească biserica și să fie o adevărată familie a lui Cristos.

A urmat Liturghia parohială la Slobozia, orele 11.00, în cadrul căreia, episcopul, la predică, a spus că biserica e ca o barcă care merge pe valurile lumii, înfruntă furtuni, dar și vreme liniștită, și care e condusă cu mână sigură de Cristos, spre portul mântuirii veșnice.

La ofertoriu, credincioșii au adus la altar o barcă având crucea ca stindard și care a fost oferită Preasfințitului ca amintire.

După-amiază, episcopul a verificat documentele parohiei și a vizitat cimitirul. La ora 16.00, membrii comitetului bisericesc s-au întâlnit cu Preasfințitul, moment în care episcopul a apreciat munca depusă pentru ridicarea unei noi case parohiale și și-a exprimat dorința ca și biserica să fie renovată și înfrumusețată. La 16.30 s-a recitat sfântul Rozariu, a urmat Sfânta Liturghie a copiilor celebrată de pr. Isidor Mocanu și apoi s-a expus sfântul sacrament pe altar și cu toții l-am adorat pe Isus prezent în mijlocul nostru.

La sfârșitul celebrărilor, Preasfințitul ne-a împărțit indulgența plenară tuturor celor care am participat la toate momentele vizitei canonice.

Preasfințitul a făcut câteva succinte concluzii apreciind prezența credincioșilor la sacramente, diversele activități pastorale și ne-a îndemnat să venim la biserică pentru că numai aici îl întâlnim pe Cristos și Maica sa sfântă. O fetiță îmbrăcată în straie populare a rostit câteva cuvinte de mulțumire la adresa Preasfințitului, iar parohul, după ce a mulțumit în numele comunității, l-a asigurat pe episcop de rugăciunea comunității pentru Excelența sa, de fidelitate față de sfânta Biserică Catolică și comuniune cu Sfântul Părinte și episcopul Diecezei de Iași.

Pr. Adrian Ciobanu


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat