Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Narbonne: Hirotonire diaconală

Provincia Fraților Minori Conventuali "Sf. Iosif" din România și Custodia "Sf. Bonaventura" din Franța, au trăit împreună momente de bucurie prilejuite de hirotonirea diaconală a confraților Silvestru Tifan, din Parohia Berzunti (BC), și Claudiu-Mihai Doctoreanu, din Parohia "Fericitul Ieremia" Bacău. Hirotonirea a avut loc la Narbonne, în biserica "Sf. Bonaventura", sâmbătă, 1 septembrie 2007, la ora 11.00, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne, prin rugăciunea și impunerea mâinilor Excelenței sale Mons. Alain Planet, episcop de Carcassonne.

La sfânta Liturghie au concelebrat: pr. Ion Ciuraru, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România; pr. Francisco Bustillo, custode de Franța; circa 20 de preoți din Dieceza de Carcassonne; asistați de trei diaconi permanenți.

Menționăm că la acest eveniment, foarte rar întâlnit în Franța, au participat toți frații Custodiei franceze înconjurați de numeroși credincioși din parohiile în care își desfășoară activitatea pastorală (Narbonne, Tarbes și Cholet).

În cuvântul de învățătură adresat noilor preoți diaconi, Mons. Alain a făcut apel la exemplul sfântului Francisc de Assisi care îi invita pe frații săi la multă atenție în slujirea cuvântului lui Dumnezeu și la devoțiunea deosebita față de trupul și sângele lui Cristos. În continuare, episcopul i-a îndemnat pe noii diaconi ca în ministerul lor să-l urmeze pe Cristos, ca sfântul Francisc, mai ales prin atenția deosebita față de cei săraci și umili. În final, episcopul le-a mulțumit personal pentru că au răspuns cu generozitate chemării Domnului de a-și exercita ministerul primit în misiunea din Franța.

La finalul ceremoniei, pr. diac. Silvestru, în nume personal și în numele pr. diac. Claudiu, a făcut mulțumiri bilingve tuturor participanților la sfânta Liturghie, începând cu toți cei care au contribuit la formarea lor umană, spirituală și intelectuală, din tară și din străinătate.

După sfânta Liturghie a urmat o agapă frățească, la care au fost invitați toți participanții la sfânta Liturghie împreună cu episcopul.

Le urăm confraților nou-hirotoniți să aibă parte de o slujire binecuvântată în via Domnului; bunul Dumnezeu să-i călăuzească în misiunea lor spre binele sufletelor și al întregii Bisericii!

Pr. Petru Andrieș, OFMConv.


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat