Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tuta: Campus pentru copii

"Isus este prietenul nostru" - aceasta a fost tema campusului pentru copii desfășurat în perioada 13-18 august 2007, în Parohia Romano-Catolică Tuta, la care au participat între 150 și 230 de copii.

Campusul a fost condus de pr. paroh Mihai Cătău, ajutat de 15 animatoare. În fiecare zi copiii veneau la întrunire la ora 15.00. Se începea cu o rugăciune, apoi urmau câteva îndemnuri și sfaturi privitoare la comportamentul creștin. Imnul campusului a fost cântecul "O zi frumoasă și o vară senină". După cântarea imnului urmau jocurile conduse de animatoare. Când copiii stăpâneau jocul, urma concursul pe echipe. Fiecare echipă avea steagul propriu. La ora 18.00 copiii mergeau acasă, urmând a se întoarce la 18.25 pentru Rozariu și sfânta Liturghie. Apoi se derula filmul "Viața lui Isus".

Momentul cel mai înălțător a fost participarea foarte numeroasă a copiilor la privegherea mariană, care a avut loc între orele 22.00 și 24.00 în ajunul sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului". S-a recitat sfântul Rozariu afară la grotă și s-a cântat litania lauretană, iar apoi s-a făcut Calea crucii prin sat până pe vârful dealului unde străjuiește o cruce iluminată având 15 m înălțime. Atât copiii, cât și credincioșii au purtat lumânări aprinse în tot acest timp. Sărbătoarea închinată Maicii Domnului s-a încheiat cu o fastuoasă procesiune prin sat cu statuia sfintei Fecioare la care copiii au avut un rol important.

Campusul a luat sfârșit duminică dimineața la ora 8.00, printr-o sfântă Liturghie solemnă. Această Liturghie a fost prezidată de pr. Albert Goșman, avându-1 alături și pe pr. Cicero. Prezența lor la această sfântă Liturghie a avut următorul motiv: pr. Albert a fost prezent în comunitatea noastră ca diacon atât la Crăciun, cât și la Paști, iar acum a celebrat prima Liturghie aici. Pr. Cicero a venit să-și ia rămas bun de la credincioșii din Tuta, întrucât Sfinția sa trebuia să plece cu o nouă misiune în Italia. Pr. Cicero ne ajuta cu mare bucurie la spovezi ori de câte ori era solicitat.

După Liturghie, pr. Albert a împărțit copiilor câte o amintire, iar părintele paroh le-a dat dulciuri așa cum a făcut-o și în zilele campusului.

Pr. Mihai Cătău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat