Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Coman: Campus "La școala lui Pinocchio"

Pr. Daniel Cobzaru, în colaborare cu Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma și împreună cu un grup de tineri animatori au organizat, în perioada 6-16 august 2007, la Coman, un campus cu copiii și tinerii din parohie. La campus s-au înscris 150 de copii dornici de a se implica în activitățile propuse pe toată durata campusului.

Întreaga viață omul are de învățat. Anul acesta copiii au avut multe de învățat din peripețiile întâmplate în viața unui personaj cunoscut și mult iubit de ei: Pinocchio. Copiii au fost împărțiți în patru grupe, iar fiecare grupa purta numele unui personaj din poveste: Grupa Măgărușului (copiii de la grădiniță și clasele I-II), Grupa Greierașului (copiii din clasele a III-a și a IV-a), Grupa Motanului (clasele a V-a și a VI-a) și Grupa Vulpii (adolescenții de la clasa a VII-a până la liceu).

Cu ajutorul piesei de teatru "Pinocchio" pusă în scenă de către tineri, copiii au parcurs această poveste pas cu pas, confruntând aventurile lui Pinocchio cu cele din viața lor proprie.

În timpul programului au existat momente de rugăciune, cateheză în grupuri mici, atelier manual și artistico-plastic (confecții, desen, pictură), jocuri sportive, dansuri, bansuri și cântece. Cu cântecele religioase învățate au fost animate Liturghiile din timpul campusului. S-a organizat și un spectacol demonstrativ dedicat părinților la care copiii au participat cu o mare bucurie și multe emoții. Spectacolul a fost prezentat de unul dintre animatori Pinocchio și a fost o experiență de neuitat atât pentru copii, părinți, cât și pentru animatori, pentru surori și chiar pentru părintele care a colaborat cu multă disponibilitate și entuziasm.

În anumite după-amiezi am ales să desfășurăm activitățile cu copiii la pădure, în mijlocul naturii minunate care se poate descoperi în împrejurimile Comanului. Ochii noștri au fost încântați de priveliștile ce se zăreau la orizont și în inima noastră am lăudat creatorul cerului și al pământului pentru toate aceste frumuseți, iar de pe buzele copiilor răsunau cântece de bucurie și veselie, însoțite de acorduri de chitară și animate de diferite gesturi.

Am trăit împreună, atât copiii cât și animatorii, o experiență de neuitat care ne-a ajutat să creștem în cunoașterea lui Isus, în cunoașterea de sine și între noi. Copiii au cântat, au dansat, au colorat, au avut posibilitatea să se exprime, s-au întrecut în diverse concursuri sportive și au împletit prin diverse lucrări manuale brățările prieteniei descoperind înlăuntrul lor noi calități și talente.

Campusul a luat sfârșit cu sfânta Liturghie ca mulțumire Domnului pentru darurile pe care ni le-a dăruit tuturor în aceste zile de prietenie și de împărtășire.

Mulțumim părintelui paroh că ne-a acordat posibilitatea de a colabora cu sfinția sa, mulțumim de asemenea și tuturor sătenilor din Coman pentru căldura și prietenia cu care ne-au primit, contribuind generoși, în simplitatea lor, cu ceea ce aveau.

Anna Maria Adorni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

6-16 august: Coman: Campus "La școala lui Pinocchio"


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat