Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Campus interconfesional

În Parohia "Fericitul Ieremia" Tomești s-a desfășurat, în perioada 6-12 august 2007, un campus interconfesional organizat de părintele paroh Pavel Chelaru în colaborare cu preoții ortodocși Ștefan Bitere și Gabriel Enache din Parohia "Ștefan cel Mare și Sfânt", părintele Teofil Leușteanu din Parohia Chiperești, precum și cu primarul comunei Tomești, prof. Ștefan Timofte. Campusul s-a desfășurat la Școala "D.D.Pătrășcanu" din Tomești, la care au participat un număr de aproximativ 200 de copii atât catolici, cât și ortodocși.

Copiii au fost animați de surori din Congregația "San Giuseppe di Pinerollo" din Torino, Italia în număr de cinci, surori din Congregația de Caritate "Sfântul Apostol Paul", în număr de trei, de animatori români stabiliți în Italia, catolici și ortodocși, de animatori italieni, precum și animatori din Parohia "Fericitul Ieremia" Tomești și din Parohia "Ștefan cel Mare și Sfânt".

Tema campusului s-a intitulat "Curcubeul minunat", sigla a fost reprezentată de cântecul "Samba florilor", copiii fiind împărțiți în 7 echipe, fiecare echipă având denumirea unei culori din curcubeu: roșu, galben, albastru, mov, indigo, portocaliu, verde. În cadrul campusului au fost organizate numeroase jocuri, concursuri, cântece la care copiii au participat cu multă satisfacție. S-au organizat cateheze animate de părintele Pavel Chelaru, părintele Ștefan Bitere, părintele Gabriel Enache și părintele Teofil Leușteanu.

Sâmbătă, 11 august, a fost organizată o zi dedicată tinerilor catolici și ortodocși cu cateheze, meditații și jocuri de cunoaștere, seara încheindu-se cu o mică serată.

Duminică, 12 august, a avut loc spectacolul final la care copiii au prezentat părinților câteva din activitățile desfășurate pe perioada campusului.

În urma concursurilor ce au avut loc pe perioada campusului echipele care au ieșit învingătoare au fost răsplătite, premiul I constând într-o excursie de trei zile la Constanța, premiul II constând într-o excursie de două zile vizitând mănăstirile din Nordul Moldovei, iar premiul III constând într-o miniexcursie în jurul Iașiului.

În perioada 13-18 august a fost organizat același campus interconfesional în Parohia "Regina Preasfântului Rozariu" din Dancu de către părintele Pavel Chelaru, surori din Congregația "San Giuseppe di Pinerollo" din Torino, Italia, ajutați de surori din Congregația "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria" și animatori din Italia, Tomești și Dancu. Campusul s-a desfășurat în același mod ca și în Parohia Tomești.

Lidia-Felicitas Lungu și Geanina-Petronela Lungu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-12 august: Tomești: Campus interconfesional


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat