Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Prăjești: Profesiune perpetuă

În biserica "Sf. Treime" din Prăjești (BC), șase surori din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi": sr. Regina Bulai (Nicolae Bălcescu, BC), sr. Tatiana Burlacu (Prăjești, BC), sr. Maria Cata (Valea Seacă, BC), sr. Paula Dobrea (Galați), sr. Irina Giurgică (Traian, NT) și sr. Iulia Gîrleanu (Butea, IS) au spus da lui Cristos pentru toată viața lor, făcând, la 19 august 2007, profesiunea perpetuă în mâinile sr. Iacinta Roca, superioara provincială.

După ani intenși de căutare, de slujire, de formare umană, intelectuală, spirituală, de ascultare a cuvântului lui Dumnezeu, aceste surori au putut spune cu convingere și hotărâre: "Am auzit glasul Domnului care zicea: «Pe cine voi trimite și cine va merge pentru noi?» Și eu am răspuns: «Iată-mă, trimite-mă pe mine!»" (Is 6,8), punând cu bucurie întreaga lor viață la dispoziția lui Dumnezeu pentru totdeauna.

Am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Excelența sa Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, care a prezidat sfânta Liturghie împreună cu Mons. Alois Fechet, responsabil cu Viața Consacrată în Dieceza de Iași, cu pr. Ion Ciuraru, ministrul provincial al Fraților Franciscani Minori Conventuali, cu pr. Francisc Trefaș, decan de București, și cu un număr mare de preoți, persoane consacrate și credincioși.

Prin actul profesiunii, așa cum a afirmat nunțiul apostolic în omilia sa, surorile franciscane manifestă disponibilitatea lor de a-l urma pe Cristos, sărac și răstignit. Răstignitul le este model de dăruire, de slujire, de ascultare totală și îndeplinire fidelă a voinței Tatălui, asemenea sfântului Francisc de Assisi, sărac, umil și iubitor al crucii.

Prezența nunțiului apostolic Jean-Claude Périsset în comunitatea parohială din Prăjești a fost prilej de sărbătoare nu numai pentru comunitatea locală, ci și pentru localitățile vecine și chiar pentru județul Bacău, fiind prezente la sărbătoare autoritățile civile locale și județene: Iulian Berca, prefectul de Bacău, Romeo Stavarache, primarul Bacăului, Eugen Antica, primarul com. Prăjești, precum și numeroși consilieri locali, județeni și municipali.

Cu toții împreună am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru generozitatea cu care continuă să binecuvânteze familia noastră religiosă și Biserica sa, trimițând și astăzi lucrători în secerișul său.

Cristos, sărac și răstignit, să cucerească zi de zi inima acestor surori și numai el să le umple cu iubirea și cu pacea sa. Auzind glasul Domnului să ardă în ele dorința de a-i răspunde cu promptitudine: Iată-mă, trimite-mă pe mine!, oricare ar fi momentul, ziua, locul sau oamenii la care Cristos are nevoie să le trimită.

Pace și bine!

Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat