Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Două cărți mariane

Seria cărților dedicate Fecioarei Maria s-a îmbogățit cu o nouă carte semnată de preotul Anton Dancă și intitulată Itinerarul speranței Maicii Domnului, apărută recent la Editura "Presa Bună". Este în curs de apariție cartea Itinerarul credinței Maicii Domnului, de același autor.

*

Itinerarul speranței Maicii Domnului

"Cu speranța că voi putea fi de folos sufletelor care îl caută pe Domnul din toată inima, m-am apucat de lucru, arătând mai întâi cine este Maica Domnului și cât de mare este speranța ei, ca să știm în cine nădăjduim și, în al doilea rând, cum ajutorul ei matern ne ajută să trăim contemplând cele sperate.

La începutul fiecărui capitol, voi da un scurt rezumat despre mozaicul problemelor expuse, care, privite în unitate, dau semnificația unui tablou de unde se poate trage o singură concluzie: Dumnezeu Tatăl este bogat în speranță, Cristos este administratorul acestei bogății, Duhul Sfânt este apărătorul ei și Fecioara Maria distribuitorul. Datorită faptului că împarte bogăția Tatălui, într-un fel, putem spune că oricine îl cunoaște mai bine pe distribuitor decât pe administrator și apărător. Așa se face că doar aparent Fecioara Maria este mai cunoscută decât Isus și Duhul Sfânt. În realitate, oricine știe că Isus este singurul Mântuitor al lumii, că numai în el sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei (cf. Col 2,3), pe care Fecioara-Mamă le împarte acelora ce cred în dumnezeirea Fiului. Dacă o numim corăscumpărătoare, o definim astfel pentru calitatea ei de «Roabă a Domnului» (cf. Lc 1,38), fiindcă împarte la infinit din «plinătatea harului»".

Pr. Anton Dancă

*

Itinerarul credinței Maicii Domnului

După ce s-au scris atât de multe lucruri despre Preacurata, ce aș putea aduce nou pentru a trezi interesul credincioșilor ca să-și reînnoiască iubirea față de Mama cerească? Ceva nou? O dată ce revelația s-a desăvârșit în Fiul Omului și s-a încheiat, putem spune că în teologie nu mai este nimic nou sub soare. Totuși în teologia spirituală este loc mereu pentru nou, fiindcă ea pune în lumină cele rămase în umbra uitării, pe cele știute în lumina vieții și viața în lumina învierii.

Fecioara din Nazaret nu și-a predicat credința, nu și-a pus credința într-un sistem teologic, nici măcar nu a spus un cuvânt despre ea, ci a trăit-o cu intensitate maximă.

Doresc, înainte de toate, ca Itinerarul credinței Maicii Domnului să fie un manual de școală, nu pentru a fi predat elevilor ad litteram, ci pentru a-i ajuta pe cei care predau religia să-i adune pe elevi și studenți în jurul Maicii Domnului.

Pr. Anton Dancă

* * *

Itinerarul speranței Maicii Domnului
Anton Dancă, Ed. "Presa Bună", 2007, 14x21 cm, 260 p., 14 lei

Itinerarul credinței Maicii Domnului
Anton Dancă, Ed. "Presa Bună", 2007, 14x21 cm, 136, în curs de apariție

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat