Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Campus "Muzica, maestre"

La Onești, în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul", s-a desfășurat campusul pentru copii și tineri intitulat "Muzica, maestre", în perioada 29 iulie - 12 august 2007.

Campusul a fost realizat cu ajutorul unui grup de 13 tineri din Arhidieceza de Milano care ne-au fost oaspeți în aceste două săptămâni învățându-ne nenumărate lucruri frumoase legate de pregătirea, animarea și buna desfășurare a activităților pentru copiii și tineri.

Fiecare zi a campusului a debutat la ora 9.30 cu rugăciune, citirea sfintei Evanghelii, a psalmului, meditații, cântece și rugăciunea Tatăl nostru. Urma apoi programul formativ, catehezele pregătite cu multă sârguință și definitivarea programului de fiecare zi până în cele mai mici detalii. Animatorii se împărțeau zilnic în trei grupuri: un grup pregătea jocurile pentru acea zi, un alt grup pregătea rugăciunile, cateheza sau sceneta, iar al treilea grup pregătea activitățile distractive.

În fiecare zi, copiii soseau nerăbdători și plini de entuziasm, astfel încât facilitățile sportive din incinta casei parohiale răsunau de bucuria cu care participau toți la activități. Programul fiecărei zile se încheia cu participarea la sfânta Liturghie, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru fiecare clipă petrecută împreună cu ceilalți.

Campusul "Muzica, maestre" a cuprins și zile dedicate tinerilor din parohie, în care s-au organizat vizite la diferite obiective turistice din zona Trotușului: sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, mănăstirea ortodoxă Bogdana, biserica-monument ctitorită de Ștefan cel Mare din Borzești și la casa "Buna-vestire" a Surorilor lui Isus Răscumpărătorul. Pentru tineri programul de campus s-a încheiat cu o ieșire la iarbă verde în stațiunea Slănic Moldova.

Au avut loc și întreceri sportive, campionate de volei și fotbal, astfel încât momentele de rugăciune s-au împletit cu cele de destindere prin cântece, dansuri, bansuri și multă voie bună.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a sădit în sufletele tuturor participanților la acest campus, pentru tot ceea ce am primit și dăruit în Cristos. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment, celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la reușita activităților.

După două săptămâni minunate, copiii, tinerii și animatorii din parohia noastră coordonați de părintele Cristian Burcă vă salută, încercând să vă transmită un strop din bucuria și entuziasmul lor.

A consemnat Ana Maria Blaga


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat