Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Gânduri de misionar

Credincioșii din Parohia "Sf. Nicolae" din Bacău au avut ocazia ca duminică, 5 august 2007, să îl aibă oaspete pe pr. Isidor Mârț care le-a prezentat aspecte din experiența trăită în misiunea română din Maikona (Kenya).

Ucenicii pe care Isus i-a trimis în misiune, doi câte doi, prin localitățile prin care el avea sa treacă, s-au întors la Isus cu mare bucurie în suflet și i-au destăinuit lucrările minunate pe care Dumnezeu le-a înfăptuit prin ei.

Tot la fel și noi, misionarii și toți credincioșii avem parte de această bucurie a ucenicilor lui Isus ori de câte ori colaborăm prin rugăciunile și sacrificiile noastre la opera misionară de răspândire a iubirii lui Dumnezeu în lume.

La Botez, fiecare dintre noi a primit misiunea de a da mărturie prin întreaga sa viață despre iubirea și milostivirea lui Dumnezeu față de fiecare persoană umană, care ne este frate și soră. Astfel, fiecare creștin este un misionar al iubirii și milostivirii lui Dumnezeu.

În misiunea noastră din Africa, din Kenya, am avut marea bucurie ca în acest an, de sărbătoarea Paștelui, să botezăm 64 de copii, tineri și adulți, dintre care patru persoane foarte în vârstă, depășind astfel numărul de 700 de persoane care au fost botezate de noi, misionarii români. De asemenea, de sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului Nostru Isus Cristos, un grup de 40 de copii l-au primit pentru prima oară pe Isus în sufletul lor, în sfânta Împărtășanie. În prezent, pregătim un grup de 125 de copii, tineri și adulți pentru primirea sfântului Botez.

Toate aceste bucurii pe care le trăim în misiune sunt rodul sprijinului spiritual și material al credincioșilor din țară, deoarece rugăciunea este cheia care deschide inima omului spre iubirea lui Dumnezeu și spre caritatea față de aproapele.

Duminică, 5 august 2007, am avut bucuria să împărtășesc credincioșilor din Parohia "Sf. Nicolae" din Bacău aspecte din experiența trăită în misiunea noastră română din Maikona (Kenya) bucuriile și greutățile trăite.

Noi, cei din misiune, singuri, fără sprijinul dumneavoastră, n-am fi putut face nimic. Vă mulțumim din suflet pentru tot sprijinul spiritual și material pe care ni l-ați oferit și continuați să ni-l oferiți cu o așa de mare generozitate!

Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească înmiit! Ne rugăm zilnic pentru dumneavoastră împreună cu credincioșii din Africa pe care îi sprijiniți.

Doar împreună cu dumneavoastră vom putea continua să vestim evanghelia și să oferim darul sfintelor sacramente fraților și surorilor din Africa, care până acum n-au avut parte de aceste bucurii.

Cât de frumos este când omul își deschide sufletul său harului mântuitor al lui Isus!

Vă mulțumim din suflet!

Cu bucurie și recunoștință

Pr. Isidor Mârț


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat