Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sr. Hanelore

Sora Hanelore a trecut la cele veșnice, joi, 9 august 2007, la Roma. Funerariile vor avea loc luni, 13 august, ora 10.30, în localitatea Frasin.

Sora Hanelore s-a născut la Frasin (Gura Humorului) în ziua de 4 septembrie 1973. A intrat în Congregația Maestre Pie Venerini la 28 septembrie 1999. Formarea inițială a făcut-o în comunitatea din Bacău, iar noviciatul la Roma.

Profesiunea simplă a avut loc la Roma "Sacro Cuore in Prati" la 12 octombrie 2003. Pregătirea profesională include următoarele studii: liceul, Facultatea de Teologie Didactică din Iași. A terminat cursuri de specializare la Universitatea Saleziană din Roma, cu specificul științelor de educație.

Sora Hanelore s-a remarcat prin împlinirea conștiincioasă a carismei "a educa pentru a salva", predând la Școala din Ancona (Italia), casele I-VIII, precum și în activitățile pe care le-a desfășurat în ultimul an în Comunitatea din Bacău. Darurile primite de la Dumnezeu a știut să le folosească și în momentele de suferință. S-a dedicat cu multă iubire și răbdare copiilor din grădiniță, cât și catehizării copiilor din parohie.

Va rămâne "sora mereu disponibilă, delicată, senină, cu spirit de sacrificiu, și cu multe altele". A fost o mărturie și un model de viață consacrată în orice moment din viața cotidiană. A știut să transmită valorile sale în Cristos lăsându-ne o lecție de viață. Va rămâne pentru noi o încurajare de a ne împlini slujirile noastre cu spirit de adevărată dragoste inspirată din evanghelie și din învățăturile sfintei Roza Venerini. Îi mulțumim pentru aceste bogății pe care ni le-a lăsat și avem convingerea că ea participă pe mai departe la viața congregației.

Sora Hanelore a trecut la cele veșnice, joi, 9 august 2007, la Roma. Înainte de a fi adusă în țară surorile Maestre Pie, care erau unite la Roma în capitolul general (care se încheia în acea zi), au dorit să-i dea ultimul salut participând la o sfântă Liturghie urmată de un requiem în Biserica "Madonna di Guadalupe" din Roma. Sicriul transportat în România a făcut un ultim popas în comunitatea din Bacău, unde a avut loc un moment de rugăciune și un requiem însoțită fiind de comunitatea parohială pentru ca ulterior să fie condusă în satul ei natal.

Surorile Maestre Pie Venerini
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat