Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Campus "Vara împreună"

Aplauze spontane și îndelungate din partea copiilor și tinerilor au încheiat Liturghia solemnă de mulțumire din ziua de duminică, 5 august 2007, la sfârșitul campusului "Vara împreună" care s-a desfășurat timp de șapte zile (30 iulie - 5 august), la Iugani.

Aceste activități estivale de vară au început la Iugani acum patru ani o dată cu venirea pr. Marcel Blaj ca paroh și în colaborare cu Congregația "Iosefinii lui Murialdo" de la Roman.

Ajuns la cea de-a patra ediție, campusul din acest an cu tema "Pinocchio" a fost remarcat de un număr mai mare de animatori, 40, care au dat dovadă de responsabilitate, de fantezie și de pricepere față de cei 160 de copii care au participat. Programul obișnuit al acestor campusuri a avut ca temă fundamentală ideea de a fi oameni responsabili, capabili de a gândi, de caracter, sinceri și generoși.

Copii și animatorii, chiar dacă au fost însoțiți de simpatica marionetă "Pinocchio", au înțeles că și astăzi pot să devină marionete dacă nu găsesc un timp pentru a se gândi, pentru a învăța și pentru a fi îndrumați de cei mai mari.

Un moment deosebit de bucurie și veselie comunitară au fost cele două ore de petrecere în curtea bisericii, sâmbătă seara cu formația de muzică populară. Alături de peste cei 210 de copii și tineri s-au adunat mulți săteni doritori de a participa sau de a se uita la hora dansată de toți participanții la campus.

Comunitatea din Iugani se pregătește pentru două momente deosebite: hramul bisericii (22 august) și inaugurarea grădiniței și a dispensarului medical, aceste două opere fiind roadele eforturilor unei comunități parohiale vivace, unite și generoase.

Pr. Fabio Volani, CSI


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat