Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vișani: Campus "Șoricelul Squit"

În Parohia ortodoxă din Vișani, com. Bârnova, jud. Iași, a avut loc în perioada 23-29 iulie 2007 un campus pe tema Șoricelul Squit, organizat de Surorile Providenței din Iași împreună cu un grup de voluntari italieni.

Motivul alegerii acestei comunități a fost în primul rând situația precară și de sărăcie în care trăiesc majoritatea familiilor din acest sătuc "uitat și abandonat", așa cum apare cu ușurință la prima vedere. Într-adevăr Vișani-ul este un loc neobișnuit, dar cu tineri și copii obișnuiți, excepționali cu care am reușit să trăim o săptămână de bucurie și voie bună.

Scopul acestui campus a fost de a transmite copiilor un mesaj educativ descoperind împreună valoarea familiei, a prieteniei, a ajutorului reciproc, a curajului de a risca pentru ceilalți, a respectului și a ospitalității. În realizarea obiectivului propus, ne-a însoțit istoria unui șoricel simpatic, Squit, care este de fapt istoria fiecăruia dintre noi.

Teatrul zilnic prezentat de copiii din Vișani, catehezele specifice pe fiecare temă, activitățile manuale, jocurile, cântecele și rugăciunea ne-au ajutat să aprofundăm acest mesaj și să transformăm aceste zile în adevărate momente de bucurie și de neuitat, dat fiind faptul că pentru mulți dintre copiii din Vișani aceste zile au fost unica posibilitate de a sta împreună și de a petrece în mod diferit vacanța de vară.

Momentele educative mai deosebite trăite în această săptămână au fost: vizitarea Casei de bătrâni "Sf. Iosif" din Iași condusă de Surorile Divinei Providențe (de la "Plopii fără soț") unde copiii au dorit să înveselească pe cei care sunt singuri printr-un mic spectacol și să ofere fiecărui bătrân o felicitare lucrată de ei în cadrul laboratoarelor. Un alt moment educativ a fost vizitarea orașului Iași și în mod particular a Mitropoliei ortodoxe și a catedralei catolice unde copiii au avut posibilitatea de a vedea și de a cunoaște lucruri noi, de a se ruga împreună ca fii ai lui Dumnezeu. De asemeni, de mare importanță culturală a fost vizitarea Bojdeucii lui Ion Creangă.

Campusul s-a încheiat cu o Liturghie celebrată de părintele ortodox Gabriel Olteanu și animată de către toți copiii care au participat la campus. După Liturghie a urmat un mic spectacol oferit de copii părinților și întregii comunități din Vișani.

Impresia generală cu care au rămas participanții la campus a fost că binele făcut din inimă și cu iubire pentru Cristos depășește orice barieră și limită culturală, socială și religioasă.

Sr. Monica Martin și sr. Elisabeta Butnaru


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat