Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Film pentru copii la BACH

Copii sunt ființele cele mai curate, cele mai minunate și deschise de pe lumea aceasta. Prin ochii lor viața pare diferită de a noastră, o exprimă și o înțeleg într-un mod aparte. Deseori universul interior al copiilor se prezintă într-o bogăție de culori, plin de speranțe, gânduri și emoții.

Biroul de Asistență și Consiliere pentru persoane cu Handicap (BACH) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași prin derularea programului "Grup de lucru al copiilor cu și fără dizabilități fizice" urmărește creșterea gradului de integrare socială, precum și obținerea și dezvoltarea unor deprinderi artistice în rândul acestora. Îndrumați de specialiști ai artelor plastice, copii deprind și aprofundează tehnicile de bază ale desenului artistic și ale picturii, învață mai multe despre istoria artiștilor plastici preferați.

Dacă până acum scopul grupului de lucru era realizarea de activități de desen, grafică și pictură, în prezent acesta s-a diversificat în favoarea copiilor prin antrenarea lor în alte activități. Organizarea unor evenimente la sediul BACH cum ar fi: "Cinemateca la noi acasă" și "Împreună de ziua mea" fac parte acum din programul normal al grupului de lucru.

"Cinemateca la noi acasă" este o activitate în cadrul grupului de lucru în care se difuzează cu frecvență lunară filme documentare, educative, culturale artistice și animate. Atmosfera de cinematograf a fost adusă pentru prima oară la sediul BACH în ziua de 18 iulie 2007 prin derularea filmului animat "Shrek" pe un ecran panoramic cu ajutorul unui proiector. Copiii și părinții lor au fost încântați de eveniment și au solicitat continuarea acestuia în mod mai des.

Câteva impresii ale celor prezenți:

  • "M-am simțit exact ca la cinematograf... mi-a plăcut cum Shrek rezolva orice situație și ce haios era măgărușul. Am înțeles că indiferent de aspectul fizic al unei ființe, în final doar sufletul ei contează". (Tudor, 11 ani)

  • "...N-am avut posibilitatea până acum să merg la un cinematograf, mi-a plăcut și aș vrea să mai văd filme împreună cu alți copii". (Alexandra, 13 ani)

  • "Împreună de ziua mea" este o altă activitate în care copii din cadrul grupului își serbează împreună zilele de naștere și onomastice. Astfel ei transmit bucuria de sărbătoare celorlalți prieteni, părinților, voluntarilor și angajaților Caritas.

  • "De obicei îmi petreceam ziua de naștere acasă între adulți... sunt fericită că am avut ocazia să o sărbătoresc alături de copiii de la grup. Am primit multe cadouri, mi-au cântat «La mulți ani!» și am mâncat tort". (Alexandra, 13 ani)

Bogdan Proca, voluntar BACH Iași


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat