Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bijghir: Campus pentru copii și tineri

Douăsprezece surori din Congregatio Jesu (Popești-Leordeni și Luizi-Călugăra) au avut bucuria de a fi în mijlocul a peste 300 de copii și tineri din Parohia Bijghir (BC) în perioada 16-22 iulie 2007. Tema întâlnirii a fost: "Nemo și perla albastră", o poveste educativă pentru toate vârstele plină de învățăminte pentru viață.

În fiecare dimineață, după ora de cateheză în vederea pregătirii copiilor pentru primirea sfântului Mir, a urmat pentru toți un timp de formare umană, morală și spirituală prin diferite metode până la prânz, iar după-amiaza am dedicat-o jocurilor și activităților recreative.

Tinerii animatori din sat ne-au fost de mare ajutor în fiecare dimineață, căci s-au transformat în adevărați actori și au dramatizat câte un capitol din povestea cu Nemo. Astfel ne-a fost mai ușor să reluăm și să aprofundăm în clase anumite teme, cum ar fi: prietenia, sensul vieții, tăcerea, puterea voinței, durerea, iubirea, fericirea, libertatea, dăruirea..., care urmau să fie dezvoltate de fiecare grupă de copii la școală prin momente de reflexie și rugăciune, prin cântece și jocuri, prin desen și alte activități practice. Copiii au fost foarte receptivi și dornici să învețe lucruri noi și importante pentru viața lor.

Am apreciat în mod deosebit invitația, deschiderea și generozitatea părintelui paroh Vasile Rediu și de asemenea ne-am bucurat de colaborarea părintelui vicar, Marius-Gabriel Catrințașu, care a lucrat împreună cu noi.

Fiecare zi de muncă a fost încoronată prin participarea activă a tuturor la rugăciunea sfântul Rozariu și la sfânta Liturghie. Prin frumusețea, simplitatea, bucuria, spontaneitatea și implicarea lor, copiii și tinerii ne-au dăruit mult, de aceea, dorim să-i aducem laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acestei experiențe.

Aș dori să prezint doar câteva gânduri ale copiilor din evaluarea finală:

  • "În această săptămână am învățat multe lucruri despre Dumnezeu, despre sacramente și despre Biserică. Mi-au plăcut mult catehezele și discuțiile în grup, deoarece m-au ajutat să mă cunosc mai bine". (Monica)

    * "Mi-a plăcut mult povestea, dansurile, jocurile și totul și aș vrea ca la anul să mai vină surorile la Bijghir". (Maria Mihaela Pleșcan)

  • "Pentru mine această săptămână a fost o trăire". (Ciprian)

  • "Mi-a plăcut la campus că a fost foarte frumos și a fost fericire". (Adriana M.)

  • "La acest campus mi-au plăcut dansurile, jocurile și cântecele. Toate au fost foarte frumoase. Ne-am simțit bine. Surorile ne-au învățat lucruri frumoase". (Alexandra Emanuela Cadar)

  • "La campus a fost frumos, povestea a fost minunată și mi-au plăcut toate capitolele". (Alina Gheghici)

Sr. Patricia Rediu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-22 iulie: Bijghir: Campus pentru copii și tineri


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat