Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fărcășeni: Administrarea Mirului

Întreaga comunitate parohială din Fărcășeni, jud. Iași, a trăit în ziua de 15 iulie 2007 bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe PS Aurel Percă, care a administrat sacramentul sfântului Mir celor 147 de copii pregătiți pentru acest moment. A fost o zi deosebită, atât pentru candidați cât și pentru părinți, rude și toți creștinii din această parohie.

La ora 10.45, părintele Iosif Gherghel, parohul comunității, împreună cu tinerii și copiii, plini de emoție și bucurie, i-au făcut o primire frumoasă episcopului Aurel.

La sfânta Liturghie care a fost celebrată la ora 11.00 au fost prezenți și pr. Isidor Chinez, decan al comunității, și alți nouă preoți.

În cuvântul de învățătură din timpul predicii, PS Aurel a amintit de însemnătatea coborârii Duhului Sfânt în biserică asupra apostolilor și asupra tuturor creștinilor. A amintit că Duhul Sfânt schimbă inimile oamenilor și transformă pe cei pe care îl primesc cu inimă deschisă. Duhul Sfânt este acela care susține, întărește și conduce creștinii în viață. De asemenea, este cel care dă mărturie prin exemplul înaintașilor care au suferit și s-au jertfit pentru Cristos și Biserică. Aici a dat exemplul grăitor al episcopului Anton Durcovici și al altor preoți care au suferit și murit în închisorile comuniste. După aceste exemple, candidații au dat dovadă pregătirii făcute, răspunzând la întrebările preasfințitului și demonstrând tuturor că sunt vrednici pentru primirea sacramentului cu maturitate creștină și responsabilitate personală.

Candidații au primit îndemnul Preasfințitului de a fi receptivi la glasul Duhului Sfânt și a-și mărturisi credința în orice loc, fiind exemple vii pentru toți cei cu care se întâlnesc.

După mărturisirea de credință și rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, candidații au primit ungerea cu sfântul mir.

La finalul sfintei Liturghii o tânără a adresat câteva cuvinte de mulțumire pentru harurile primite și pentru prezența episcopului în mijlocul comunității.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă după care preoții și candidații s-au oprit câteva minute pe treptele bisericii pentru o fotografie de grup.

Andreea Butnaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iulie: Administrarea Mirului în Parohia Fărcășeni.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat