Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campusul "Șoricelul Squit"

În Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași s-a desfășurat în perioada 9-15 iulie 2007 un campus pentru copii, având tema: "Șoricelul Squit".

Este vorba despre istoria unui șoricel care acceptă faptul că nu este mare precum se crede și reușește cu ajutorul prietenilor săi să-și clădească un caracter puternic.

Pr. paroh Iosif Dorcu, pr. vicar Iulian Tancău, sr. Cristina Farțadi, sr. Maria Mărtinaș (Surorile Providenței) și 13 animatori și-au dat tot interesul pentru ca cei 120 de copii să reușească să devină mai apropiați unii de alții, dar în special mai apropiați de Isus.

Fiecare zi a fost înfrumusețată de momentele de rugăciune însoțite de cântece, de scenetele pregătite de animatori, de discuțiile și catehezele în grupuri, precum și de jocurile și dansurile făcute împreună.

Anul acesta s-au organizat diferite ateliere precum: atelierul de teatru, dans, artă plastică, sport și lucru manual, unde copiii și-au putut pune în evidență talentul și unde s-au putut relaxa și distra. Copiii s-au arătat mulțumiți de cum au decurs zilele, au înțeles că și ei pot, asemenea "Șoricelului Squit", să valorifice prietenia și să înțeleagă că unitatea este cea care face ca lumea să devină mai frumoasă.

Vineri copiii au prezentat, în cadrul unui spectacol, ceea ce au învățat și ce au realizat în ateliere. Ziua de sâmbătă a fost cu totul specială, întrucât s-a organizat o ieșire la iarbă verde, pe dealul "Repedea", unde din nou copiii s-au putut distra și juca împreună. Această zi a fost plină de râsete și jocuri care i-au făcut pe copii să-și consume energia și să devină mai uniți.

Această săptămână s-a încheiat cu Liturghia de duminică unde copiii au putut mulțumi lui Dumnezeu pentru zilele minunate trăite împreună, rugându-l ca să reușească să pună în practică tot ceea ce au învățat în campus și sperând că și la anul vor avea parte de astfel de momente frumoase.

Sr. Maria Mărtinaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-15 iulie: Iași: Campusul "Șoricelul Squit".


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat