Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Cazul catedralei romano-catolice "Sfântul Iosif" (Comunicat)

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București solicită public firmei SC Millenium Building Developement SRL să oprească deîndată orice lucrări de construire pe care le execută direct ori prin intermediul altor firme la imobilul Cathedral Plaza, așa cum a dispus Tribunalul Dolj Secția Contencios Administrativ și Fiscal, care prin Încheierea de Ședință, executorie, din 10.07.2007, pronunțată în dosarul nr. 10747/63/2007 a dispus "suspendarea autorizației de construire nr. 179/18/B/43074 emisă de primarul Sectorului 1 București și oprirea executării lucrărilor până la soluționarea de fond a cauzei executorie de drept".

Totodată solicităm Inspectoratului de Stat în Construcții și primarului Sectorului 1 București să ia toate măsurile legale în scopul respectării dispoziției instanței, care, așa cum arătam, este executorie.

Arhiepiscopia Romano Catolică București
prin Av. Daniel Fenechiu
Av. Gabriela Savu

* * *

Certificatul Tribunalului:
Tribunalul DOLJ
Secția Contencios Administrativ și Fiscal
Dosar nr. 10747/63/2007

Certificat 11.07.2007

Se certifică prin prezentul că la data de 22.05.2007 s-a înregistrat pe rolul instanței, sub numărul 10747/63/2007, acțiunea formulată de reclamant Arhiepiscopia Romano-Catolică București, cu sediul în Str. General Berthelot nr. 19, sector 1, București, în contradictoriu cu pârâții Primăria Sectorului 1 București, Consiliul Local Sector 1, București, Consiliul General al Municipiului București, Statul Român Reprezentat de Ministerul Culturii și Cultelor, Inspectoratul de Stat în Construcții al Municipiului București și SC Millenium Building Development SRL București, Str. Cehov nr. 2, etaj 2, ap. 5, sector 1, prin care a solicitat:

- anularea autorizației de construcție nr. 179/18/B/43074 eliberată de Primăria Sectorului 1 București;

- suspendarea autorizației de construire anterior menționată și oprirea lucrărilor de construire executate în baza acesteia, până la soluționarea pe fond a cauzei.

La data de 26-06-2007 reclamantul a depus la dosar:

- cererea precizatoare a acțiunii introductive arătând că părțile pe care înțelege să le cheme în judecată, în calitate de pârâți, sunt următoarele: Primarul Sectorului 1 București, Consiliul General al Municipiului București, Ministerul Culturii și Cultelor București, Inspectoratul de Stat în Construcții București, Inspectoratul Teritorial în Construcții București;

- cerere de chemare în judecată a altei persoane, respectiv Prefectul Municipiului București.

Prin încheierea de ședință din data de 10.07.2007 s-a admis excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Consiliul General al Municipiului București, Ministerul Culturii și Cultelor București, Inspectoratul de Stat în Construcții București, Inspectoratul Teritorial în Construcții București și Prefectul Municipiului București și constată că respectivii pârâți nu au calitate procesuală pasivă în cauză.

Respinge excepțiile invocate de pârâții Primarul Sectorului 1 București și SC Millenium Building Development SRL București privind tardivitatea cererii modificatoare, lipsa calității de folosință a Primăriei Sectorului 1 București, îndeplinirea procedurii prealabile, lipsa calității procesuale active a reclamantei și lipsa capacității de folosință a reclamantei.

Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Dispune suspendarea autorizației de construire nr. 179/18/B/43074 emisă de Primarul Sectorului nr. 1, București, și oprirea executării lucrărilor până la soluționarea pe fond a cauzei.

Executorie de drept.

Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunțare în ceea ce privește soluția privind suspendarea autorizației de construire.

Termen de fond s-a fixat la data de 04.09.2007.


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat